Защо не опитате със спорт според зодията - астрологичните знаци наистина влияят на физическата активност, съветват от Elle.

Овен (21.03.-20.04): Спортът за повечето от вас е начин на живот и/или философия, благодарение на която изграждате красиво тяло и се грижите за вътрешния си мир. Вие не се страхувате от еднообразието в спорта, вълнуват ви постигнатите резултати във външния вид. За целта най-добре ще се чувствате, ако практикувате фитнес, водни и зимни ски, а също колективни спортове като волейбол, ватербол, баскетбол, спининг или алпинизъм.

Телец (21.04.-20.05): Имате голяма физическа издръжливост, която за съжаление не винаги сте готови да вложите в спортни занимания. Най-трудна при вас е първата крачка, но направите ли я, изпитате ли наслада от спорта, нищо не е в състояние да ви откаже. Най-подходящи за темперамента ви са различни видове танци, аеробика, физически упражнения на открито, излети сред природата, дългите разходки, но и спортове, свързани с вода.

Близнаци (20.05.-21.06): Липсата на постоянство, разнородните интереси, свързани с духовното, и вечният стремеж към тайнственото правят избора на най-подходящ спорт за вас изключително труден. Нуждаете се от непрекъснато движение, но преминавате бързо от едно увлечение към друго. Избягвайте затворени пространства - те ви действат демотивиращо. Заложете на йога, дихателни упражнения, тенис, тае-бо, източни бойни изкуства, плуване и други водни спортове.

Рак (22.06.-22.07.): Спортните ви потребности са продиктувани не толкова от движението, колкото от задоволяването на естетическите ви потребности, докато тренирате. Обръщате внимание на екипировката и външния си вид. Ако сте притиснати до стената от излишни килограми, по-вероятно е да се освободите от тях далеч от хорските погледи. В този случай изберете тренировки в домашна обстановка. Добър ефект ще имат масажите.

Лъв (23.07.-22.08): Притежавате силен спортен дух, който ви подтиква към непрекъснато движение. Стремите се винаги да сте в перфектна форма независимо от годишния сезон. Притежавате огромен енергиен потенциал, който се нуждае от канализиране. Ще постигнете баланс, като си давате периоди и за почивка. Залагайте на занимания, които натоварват различните мускулни групи, например каране на ски или сноуборд, а през лятото - сърф!

Дева (23.08.-22.09): Движението е необходимост за повечето от вас. Не е нужно да ви подтикват към занимания, които действат стимулиращо и релаксиращо за тялото и ума. Сред най-подходящите за вас спортни дейности са дългите разходки сред природата, тенис на корт, езда, риболов и градинарство. Но не подценявайте пълноценната релаксация и медитация, която е изключително полезна, когато сте пренапрегнати.

Везни (23.09.-22.10): Определено спортните занимания не са сред приоритетите ви. По-вероятно е да заложите на дълга разходка по магазините, придружена с пазаруване, отколкото на едночасова тренировка в близката фитнес зала. Разбира се, има и изключения, но процентно по-голяма част от вас предпочитат влизането във форма с ограничено хранене, отколкото с физическо натоварване. Заложете на танци, преходи на открито, лек крос.

Скорпион (23.10.-22.11): Балансът между огъня и водата се постига трудно при вас, особено когато става въпрос за избор на най-подходящия вид физическа активност. Периодите, в които изпитвате потребност от силови, дори рискови спортове, се редуват с тези, които ви носят вътрешна наслада. Подходящи за вас са както по-"тривиални" фитнес тренировки, тичане, боди билдинг, колоездене, ски, така и парапланеризъм, парашутизъм, ветроходство.

Стрелец (23.11.-21.12): Движението, откритите пространства и разнообразието с привкус на авантюра са вашата "сол на живота". Еднообразните упражнения определено не пасват на темперамента ви. Духът и тялото ви трябва да се намират в пълна хармония. Променяйте често спортните си интереси, като залагате на планинско бягане, катерене, лека атлетика, каране на кънки, езда, но и йога - благодарение на нея постигате вътрешна хармония.

Козирог (22.12.-20.01): Малцина от вас се чувстват привлечени от силови спортове. По-вероятно е спортните ви интереси да се изявяват, когато решите да отслабвате или ви се налага да излагате тялото си на показ. В тези случаи сте готови дори и на крайности, само и само да постигнете перфектна форма. Заложете на колоездене, спортно ходене, плуване, аеробика, каланетика и модерни танци. Избягвайте крайностите в спорта и се пазете от травми!

Водолей (22.01.-18.02): Непостоянството е вашата слабост, но активното движение е истинската ви потребност! Дайте свобода на духа и въображението си, наслаждавайте се на занимания, които ви доставят удоволствие, дори да изглеждате чудаци в очите на околните. Избягвайте скуката, отдайте се на голф, ориенталски танци, бойни изкуства, парашутизъм, гмуркане, сърфинг и други водни спортове, осигуряващи силни емоции и умерено натоварване на тялото.

Риби (19.02.-20.03): Търсете баланс и умереност при физическото натоварване. Обичате движението, но определено не ви допада идеята да се потите с повтарящи се фитнес упражнения. Спокойно обаче можете да тренирате плуване, гмуркане, сърф, планински преходи, тай чи, айкидо, йога, каланетика, латиноамерикански танци и всякакъв вид екзотични спортове и масажи - те моделират фигурата, но и подхранват въображението.