Краят на декември е едно от най-красивите годишни времена, защото, подготвяйки се за предстоящите празници, светът придобива съвсем различен облик. Коледният дух се носи из улиците, окъпани в разноцветните светлини на милиони лампички, блестящи като част от декорацията на градовете. През този сезон приказките сякаш оживяват, събудени от приповдигнатата атмосфера и прелестната украса, превръщащи всяко кътче във вълшебна картина.

Вижте кадрите >>

Последният месец на годината предизвиква фотографите, било то професионалисти или просто любители, да запечатат завинаги гледките, на които стават свидетели, във великолепни снимки. Днес ще ви покажем едни от най-разкошните празнични изображения качени в Инстаграм, които предизвикват възхищението на множество потребители.

Първите 14 кадри са заснети от блогърката Кара Хармс, която допреди няколко години е живяла в родния си щат Уисконсин, но впоследствие се мести в Сан Франциско, Калифорния, заедно със своя съпруг Робин. Самата тя описва решението им като налудничаво, защото до онзи момент никой от тях дори не е стъпвал в града. Без работа, без познати или жилище, те се впускат в най-голямото приключение, което са предприемали.

"Рискован скок в тъмното", така Кара определя цялата ситуация.

Минават няколко месеца, докато една вечер, за да запълни свободното си време, тя създава блога Whimsy Soul. Хобито ѝ обаче постепенно започва да влияе на живота ѝ, защото читателите му нарастват с всеки изминал ден и в един момент, посредством него, тя създава редица приятелства, отвеждащи я до различни дестинации по света. Кара определено не е очаквала проектът ѝ да се увенчае с такъв успех, но е благодарна на всички посетители на страницата ѝ, докоснали се до нейния свят.

Като момиче, родено и израснало в Уисконсин, нейният любим празник е Коледа. Но както самата тя пише - в Сан Франциско има само 2 сезона, а зимата не попада сред тях. Ето защо през декември тя и мъжът ѝ се отправят към снежни места, на които могат да усетят празничната еуфория.

В галерията можете да видите някои от най-добрите ѝ фотографии, както и тези от страниците "Holly Jolly Christmas" и "Christmasaddict". Нека коледната магия и доброто настроение бъдат с вас! Приятно гледане.