През летните месеци, когато хората се изсипват на морето, за да си починат, в курортите ни е доста забавно. Богатите, както се казва, са си добре навсякъде. Но от няколко години има и нова мода по морето - става въпрос за т.нар. "покерен круиз".

Баровците са запалени по играта, защото тя предлага разходка и пари.

За какво става въпрос

Находчиви организатори, които не се рекламират шумно, са в основата на това забавление. Най-просто казано, става въпрос за еднократна покер игра, която започва сутринта и завършва в късния следобед.

Случайни хора трудно могат да попаднат в нея, но на принципа "от ухо на ухо" или чрез "препоръка", човек може и да влезе в "групата на елита".

И когато това стане, от него се искат само пари. Става въпрос за около 200-300 евро, които се инвестират еднократно за деня.

Срещу тези пари "човекът" вече става част от шоуто. А то е следното:

Предварително е определена дестинация, която ще бъде посетена през деня. Пътува се с катери, които превозват "хората" от място на място.

"Играчите" имат 5-6 спирки през деня, като при всяко слизане на определеното място, където им е подсигурена лека храна и напитки, за които не плащат, разбира се, те теглят по една карта.

Така на последната спирка от круизната обиколка, всеки играч има в себе си определени карти. И там идва ред на обявяването, като се спазват правилата на покера. Който има най-силните карти, получава определена сума като победител. Естествено, от парите, които се инвестират първоначално в играта сутринта. Не всичките отиват за т.нар. "джакпот". Все пак имаме превоз с лодки, имаме кетъринг на определените места и други разходи. В зависимост от броя на играчите и процента за услугите, остава и приличен джакпот, който някой в края на деня прибира. И със сигурност остава доволен. За загубилите остава надеждата, че и утре е ден...