Българка и англичанин сключиха брак в едно от най-красивите места на Родопите. Те са и първите от 1973 година досега, които си казаха заветното "да" в село Хухла, Ивайловградско.

Вижте снимки >>

Виктория Бончева и Робърт Джон Хендърсън живеят в Англия, но решават да вдигнат сватбата в селото, защото мястото е специално и за двамата, съобщава "Булфото".

"Решихме да направим ритуалът тук, защото в това село съм прекарала цялото си детство. Тук съм научила много неща за себе си, за живота и за отношенията си с други хора, за любовта и разбирателството", сподели булката.

За младоженецът пък селото има сантиментално значение, защото той ѝ е предложил брак на връх Илинден над селото.

Снимка: bulFoto

Вчера родопското селце с 19 жители се изпълни със стотици гости от две националности. Те се събраха пред къщата, където е отрасла младоженката, за да бъде спазена българската традиция за извеждане на булката. Под съпроводът на оркестър, Робърт облечен в носия, влезе в дома й, за да вземе своята избраница. Заедно с гостите си се отправиха в храм "Св. Пророк Илия", над селото където кметът на Ивайловград Дияна Овчарова ги бракосъчета. Тя връчи първото брачно свидетелство от 1973 година насам на младото семейство Хендърсън, заедно с пакет на общината.