Компанията Lego обяви, че пуска нова игра с героите от любимия на публиката сериал "Приятели" от 1 септември тази година.

В конструктора ще бъдат представени Моника с шоколадов сладкиш, Рейчъл с чаша кафе, Фийби с китарата си, Рос с вестник, Джоуи с парче пица и Чандлър с чантата си, с която отива в офиса.

Фигурките ще бъдат разположени в любимото на приятелите кафене Central Perk.

След като от филмовото студио Warner обявиха, че на 7 септември за един месец откриват временен тематичен магазин за "Приятели" в нюйоркския квартал "Сохо", компанията за играчки е решила също да се присъедини към честванията за годишнината на един от най-прочутите ситкоми в историята на телевизията, пише Монитор.

Снимка: Lego

Сериалът "Приятели" е създаден по идея на Дейвид Крейн и Марта Кауфман. Той се излъчва за първи път през септември 1994 г. по телевизия NBC. В десетте сезона на шоуто се снимат Дейвид Шуимър, Кортни Кокс, Дженифър Анистън, Лиза Кудроу, Мат Лебланк и Матю Пери, а епизодични роли в сериите имат редица известни актьори, като Брад Пит, Шон Пен, Дейвид Аркет, Джордж Клуни, Робин Уилямс и други.

"Приятели" определено е един от най-хитовите сериали в света, а миналата седмица стана ясно, че за втора поредна година той е и най-стриймваният сериал във Великобритания.