Младите спортни надежди разчитат на усилени тренировки и постоянство, за да растат с малки, но сигурни стъпки. За да мотивират връстниците си да постигнат мечтите си, свежите попълнения на българския волейбол Самуил Вълчинов и Ива Дудова от националния младежки отбор по волейбол разкриват своите тайни рецепти и любими неща в Lidl, които им помагат и ги водят към успеха.

Самуил Вълчинов е свежо попълнение на националния отбор по волейбол мъже до 21 години. За младия спортист храната и спортът са по-скоро приятели, отколкото конкуренти. Могат да се съчетаят по правилен начин и да донесат успех и на спортиста, и на отбора. Според Самуил правилното хранене много допринася за резултатите на терена. "Храня се основно в ресторанта на отбора, нямам време да готвя, но когато готвя, гледам да използвам свежи продукти, които откривам в Lidl", споделя той. Обожава зеленчуковия хляб и пестото в Lidl, комбинирани с моцарела и домат - така започва денят му. Другата му любима закуска е скирът на Pilos или киселото мляко "Родна стряха", което си признава, че обича да е по-маслено, поне 3,6 процента, и го съчетава с мюсли от био щанда.

снимка: Lidl

"Обичам Lidl и наистина много често минавам оттам, имат продукти, които не откривам другаде", казва Самуил. "Много съм доволен и от качеството, особено на месото, защото трябва да внимавам какво месо ям - това е много важно за мен." Затова вечно усмихнатият волейболист залага на винаги прeсните и висококачествени телешки стекове и бургери Black Angus в Lidl. А сетът им с пет малки сосчета е перфектен за овкусяване.

снимка: Lidl

Диагоналът в националния волейболен отбор за девойки до 16 години Ива Дудова е убедена, че качествената храна играе важна роля за максималното представяне на спортиста. Нейното любимо в Lidl са прясно изпечените багети, обича ги запечени, намазани с био маслото на Pilos, шунка Clean Label и кашкавал "Родна стряха". Когато си приготвя салата от винаги свежите зеленчуци в Lidl, обикновено добавя краве сирене от собствена ферма на марката "Родна стряха". Предпочита го, защото като продукт с качествено съдържание е вкусно, сякаш е направено по рецепта на баба й, и се реже лесно на кубчета за красива салата. Понякога разнообразява със зърнестото прясно сирене на Milbona, но и двете сирена са чудесна добавка към традиционната мусака на баба й и пълнените чушки с ориз на майка й. А когато се събере с приятелки, Ива най-често приготвят мелба от разнообразните вкусове сладоледи на Lidl.

*съдържание на Lidl