Своите свежи идеи споделят в рубриката "Моето любимо в Lidl" волейболните любимци Елица Василева, капитан на женския национален отбор, и свежото попълнение на националния ни отбор за младежи - Александър Николов. Те разкриват любимите си продукти от Lidl, на които разчитат, за да се хранят вкусно и без компромис с качеството, което пък им помага да продължават да бележат точки на терена.

Шампион на две държави - България и Италия, носител на купата на Русия и вицешампион от Европейската лига по волейбол за жени, капитанката на националния ни отбор Елица Василева е убедена, че добрата храна и спортът приучват младите на правилен начин на живот.

За енергия и добро представяне залага преди всичко останало на достатъчно вода, за да е хидратирано тялото й. В челната класация от любими продукти в Lidl за нея се нареждат двете най-полезни за спортиста неща.

"Много обичам скира на Pilos, който ям за закуска, следобедна закуска, понякога и за десерт - толкова е вкусен!", казва Елица. И след тренировка или мач, когато си психически изтощен, пак е чудесен вариант; хранителен е и дава енергия. Обичам го с ядки, малко мед или протеинов прах."

Другото особено любимо в Lidl на Елица е сьомгата на Grillmeister, която си прави на тиган за по-бързо между тренировките, с лимон и чесън. За дните, когато има достатъчно време, прилага друга страхотна и безпогрешна рецепта. Приготвя сосче от горчица, мед и балсамов оцет, намазва с него сьомгата и я изпича на фурна. Сервира я със салата трикольор.

Макар и само на 17 години, Алекс Николов се представя отлично на клубно ниво с Левски София и вече с националната фланелка ще участва на Световното за младежи. За свежото попълнение в отбора храната е важна за развитието на таланта и за доброто му представяне. Колкото и да е ангажиран денят му, Алекс избягва фастфууд храните.

За себе си е открил вариант на вкусен сандвич, само с качествени съставки, за който не се налага да отделя много време за приготвянето му. Това, което прави сандвича различен, са продуктите. Залага на специален хляб - френска рустикална багета, която открива единствено в Lidl. Слага тънък слой от протеиновата извара на Milbona и завършва композицията със слайс от шунката Clean Label на Pikok.

Понякога за разкош добавя резен кашкавал от марката "Родна стряха", отново на Lidl. Продуктите там са му любими заради автентичния български вкус, който му липсва всеки път, когато е в чужбина. Обикновено комбинира сандвича "ала Алекс" със скир за пиене на Pilos.

Допада му, че е в бутилка и не трябва да предвижда лъжичка, когато е навън. Едно от последните му открития е протеиновият пудинг на Milbona, който хем си хапва без притеснения, хем задоволява желанието му за нещо сладичко, в комбинация със здравословните барчета в Lidl.

 

* съдържание на Lidl