Като дългосрочен партньор на Българската федерация по волейбол Лидл България подкрепя и младите надежди, и големите таланти в националния ни отбор по волейбол, защото вярва в качеството на тяхната игра и в силата на духа им. Тази година партньорството е под мотото "Грижим се за свежите попълнения в отбора". За отбора на шампионите свежите попълнения са младите спортисти, а за всички нас - свежите попълнения са висококачествените продукти на Lidl.

Цветан Соколов не се нуждае от представяне. Капитан на мъжкия национален отбор по волейбол, той е състезател с успешна международна кариера - шампион на Италия и Русия, двукратен шампион на световното клубно първенство.

За волейболния ас храненето има голямо значение за добрата подготовка и заема голяма част от нея. "Тялото за спортиста е като една машина. Доброто хранене ти позволява да се чувстваш в отлична форма, да си по-добре подготвен за утрешния ден или следобедната тренировка, както и за по-бързо възстановяване при травма", споделя Цветан.

Голяма част от живота на национала преминава в най-различни държави. От Италия идва страстта му към италианските продукти, които за радост лесно открива на щандовете на Lidl у нас. Обича да приготвя италианска паста и пица със сирена, като комбинира сирене смес на "Родна стряха" със старопланинския гюбек, пак на "Родна стряха", и протеиновата извара на Milbona. За Цветан е трудно да определи един-единствен продукт като "моето любимо в Lidl".Харесва всички плодове и зеленчуци и може би затова био шотовете на Solevita - от арония и цвекло, от портокал, от ябълки, целина и джинджифил - са любим избор за спортиста и семейството му всекидневно. "Свежата и вкусна храна ни носи емоция, както спортът носи емоция на феновете. Така се стараем да живеем", казва Цветан.

За Мерелин Николова от националния отбор на България за девойки под 19 години волейболът се превръща в нейна съдба още от момента, когато за първи път докосва топката. 18-годишната надежда от личен опит споделя, че хранителният режим има голяма роля за спортиста, за кондицията му и представянето му на терена. Обича всички плодове и най-често си ги набавя от Lidl, защото там са винаги свежи и вкусни. Да е на режим за нея означава да ограничава сладкото. Заменя го с плодовия скир на Pilos, макар че и натуралният много й допада. Смята го за идеален продукт по всяко време, защото не е калоричен, има полезни витамини и минерали, а и се чувства сита доста време след консумацията му.

"Когато ходя в Lidl, има много неща, които харесвам. Оттам се снабдявам редовно с портокаловия сок на Solevita, защото е много вкусен и истински, 100% плодове и така съм спокойна, че си набавям витамини. Радвам се, че мога да разчитам на качествените и разнообразни продукти на Lidl, защото смятам за важно хората да имат достъп до качествена храна, да се грижат за здравето си, да спортуват и да се занимават с нещо, което е полезно за тях. Надявам се да вдъхновим повече млади хора."


*Съдържание на Lidl.