Всичко се постига с вяра - човек и колкото синапово зърно да има, ще каже на планината да се премести и тя ще го стори. Чудесата всъщност са реални събития и не идват с бум и трясък и небесни фойерверки, стига да имаме сетива да ги разпознаем. А хората които ги извършват са герои, защото дават надежда на останалите, че и те могат.

Dir.bg и "Спортс Мениджмънт България" стартират видео поредицата InspireHope, представяща хора, които чрез личния си опит и усилия вдъхновяват другите и допринасят за положителната промяна в средата, в която живеем.

Те виждат възможности там, където някои забелязват само ограничения. Вярват в силата на човешкия дух, в надмогването над всякакви обстоятелства - лични и външни, в споделянето на знания, прозрения и даването на практически насоки. Водят се от изконните човешки ценности. Действат, съобразно истински важните неща в живота, и желанието да се чувстват истински щастливи и смислени, което сбъдват помагайки чрез слово, дела, личен пример. Защото смятаме, че тъкмо от такива окриляващи истории има нужда във времена на кризи от менящо се естество и безпорядък от илюзорни приоритети.

Идеята е инспирирана от мисията на сайта InspireHope.space да допринесе за създаването на общност на надеждата, вдъхновението и градивната сила, представяйки хора с каузи. Защото идеите се генерират от личности. Промяната се случва от общности.

Първата окриляваща история е на винаги усмихнатия и изпълнен с надежда Димитър Марианов, който надскочи всякакви предразсъдъци, за да живее мечтата си. Той изпълни песента "Само ако бях" с идола си Йонислав Йотов-Тото от група "СкандаУ". Марианов е автор на припева, който дава и името на песента.

Случването на тази колаборация вероятно би изглеждала на Марианов като чудо преди 7 години, когато е започнал да твори музика и да създава видео съдържание за Youtube. Тази страст Марианов продължава да съвместява с работата си на бензиностанция. По-различното е, че постепенно страстта му се превръща в професия. За другите пък Марианов вече не е само изпълнител, а доказателство, че всичко е възможно.

Това е история за силата на мислите и важността от последователен, неуморен труд, следвайки сърцето си. Споделяйки примера си, Марианов като че чертае карта с ясни насоки за това как да сбъдваме и най-смелите си блянове.

Вижте видеото!