Отдаден на страстта си, мъж от Уелс подобри световния рекорд на Гинес, като посети 56 различни пъба за 24 часа и изпи поне една напитка във всеки, съобщава ЮПИ.

Гарет Мърфи, на 29 години, от Карнарвън, е пил в 56 пъба в Кардиф за 24 часа на 5 февруари. Така е подобрил рекорда на Мат Елис от 2021 г., който е посетил 51 пъба.

Едно от изискванията към него е да пие напитка във всяко заведение, но питиетата не трябва да са алкохолни.

Снимка: guinnessworldrecords.com

Мъжът споделя, че е пил бира по време на опита си, но напитките му са били предимно портокалов сок, ябълков, кока-кола, лимонада, диетична пепси кола и сок от червена боровинка, предава БТА.

"Знаех, че трябва да стоя настрана от бирата "Гинес", тъй като това е доста тежка напитка. Пих бира в няколко избрани пъба, но знаех, че не мога да прекаля", разказва Мърфи пред официалния сайт на "Световните рекорди на Гинес".

Гарет добавя, че опитът му за рекорд е "най-трудното нещо, което съм правил в живота си. Всичката упорита работа и подготовка си заслужаваха. Чувството е страхотно да постигнеш нещо подобно", и уточнява, че сертификатът му от организацията ще бъде поставен на видно място в дома му.