Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да бъде адвокат на Дядо Мраз.

На традиционната си пресконференция, която се провежда всяка година няколко дни преди Нова година, журналист от Вологодска област попита държавния глава как се отнася към иска, заведен от юрист от Санкт Петербург към Дядо Мраз в гр. Велики Устюг, тъй като Добрият старец "не изпълнява желанията му вече 23 години".

"С него имаме някои сходства", отвърна Путин, който е завършил юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. "Ето какво бих отговорил в тази връзка: тъй като аз също съм юрист, мога да вляза в ролята на адвокат на Дядо Мраз и да напомня на ищеца, че той изпълнява желания и носи подаръци само на добрите момичета и момчета. Нека анализира поведението си и може би ще открие какво пречи на Дядо Мраз да го дарява с радост за новогодишните празници", каза той и с усмивка уточни, че "това ще бъде основната линия на защитата".

На пресконференцията президентът бе запитан и дали Дядо Мраз изпълнява негови желания.

Снимка: АР/БТА

"Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни и съм благодарен за това, че мога да се срещам днес с вас в качеството, в което съм", отговори Путин. "Още повече съм благодарен за това на народа на Руската федерация, който ми повери тази висока длъжност", отбеляза той, преминавайки към по-сериозен тон.

Връщайки се на празничната тема, президентът изрази надежда, че "Дядо Мраз ще дари всеки от нас не само с подаръци, но и с най-важното - с осъществяване на плановете ни - на цялата страна и на всеки отделен гражданин на Руската федерация".

Снимка: АР/БТА

Междувременно от Градския съд във Велики Устюг съобщиха пред ТАСС, че там не е постъпвал иск от петербургски юрист срещу Дядо Мраз, предава БТА.

"Искова молба от ищеца не е постъпвала в съда. В интернет ищецът обяви, че искът е от 20 декември. Ако го е изпратил по пощата, тъй като в електронен вид не е постъпвало при нас, то ще пристигне след една-две седмици. До днес обаче нищо не е дошло, следователно нищо не е регистрирано", казаха от съда за ТАСС.

Снимка: АР/БТА