Не подценявайте силата на думите, особено ако са добре подбрани и отправени към представителите на силния пол. Може би всички жени биха се съгласили, че най-хубавият комплимент, който могат да чуят от един мъж е "Ти знаеш ли, че имаш страшни очи!" Но какво могат да кажат дамите на мъжа, когото искат да впечатлят и то без той да си помисли, че те тотално са си изгубили ума по него? Ето няколко много добри попадения, с които жената може едновременно да впечатли представителите на силния пол и да запази достойнство.

С теб се чувствам страхотно

Този комплимент е ефективен, защото така казвате на мъжа, че той има заслуга за вашето настроение. И той ще се почувства значим за вас.

Много добре се справи със ситуацията

По този начин съвсем дискретно хвалите преценката и възможностите на мъжа. И съответно повишавате егото му.

Сготвил си много вкусно

Всеки човек иска да знае, че усилията, които полага, се оценяват. Така че, ако мъжът готви, комплиментите са направо задължителни.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Семейството ми много те харесва

За мъжа е много важно родителите и приятелите на неговата любима жена да го харесват и да го приемат, защото по този начин се избягват глупави и безсмислени конфликти.

С теб винаги съм спокойна

В мъжа е генетично заложено да защитава жените, така че подобно признание е важно.

Изглеждаш много добре/много си секси

За разлика от жените, мъжете доста по-рядко получават комплименти за начина, по който изглеждат. Така че, не се страхувайте да изтъквате добрия външен вид на някой мъж, който се е постарал да изглежда добре.

Имам нужда от твоя съвет

Това е косвен комплимент. Щом искате съвет от него, значи мнението му е ценно за вас.

Това момиче май те заглежда

Няма човек, който да не се ласкае от вниманието на срещуположния пол, а ако вие сте негова половинка и му кажете подобно нещо, ще означава, че сте достатъчно уверена във вашите отношения. Което също ще го накара да се чувства много добре.

Личи ти, че тренираш

Ако знаете, че спортува и се опитва да се грижи за външния си вид, покажете му, че забелязвате усилията му.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Караш ме да се смея

Всеки мъдър мъж знае, че ключът към сърцето на жената е в чувството за хумор. Ако той успява да ви накара да се усмихвате, винаги ви развеселява, когато сте тъжна, нервна или напрегната, то дайте му да разбере, че той е вашият човек. Човекът, който винаги извиква усмивка на лицето ви и я заслужава. Казват, че двойките, които се смеят заедно, остаряват заедно.