Свети Валентин е много щекотлив празник по отношение на подаръците. Тъй като е празник "на любовта", е извънредно вероятно жените да се подхлъзнат и да "зарадват" половинките си с меденки с изписани на елфически имена, със звездна карта, сочеща датата на сватбата, или с календар със снимки на щастливите мигове на двойката отпреди децата.

Нека да ви кажем нещо честно: мъжете не се радват на такива неща. Разбира се, ако вашият партньор не иска да нарани чувствата ви, той ще се опита да изиграе щастие и еуфория при вида на семейния календар, а ако е един от петдесетимата, които могат да изиграят Жокера по-добре от Хоакин Финикс*, може и да успее. Но всъщност, този тип уж емоционални, но в същината си не твърде оригинални и все пак материали подаръци, са по-подходящи за жените, и то за романтичните жени.

Даваме ви шест идеи за готини светивалентински подаръци, които наистина ще допаднат на (почти) всеки мъж. Ако се спрете на някой от тях вместо на звездната карта, има реален шанс на 14 февруари догодина да получите скъпи гримове и ваучер за двучасов масаж вместо комплект нови тенджери.

adidas Superstar

И докато сме на вълна легенди, ето още едно предложение, с което може да впечатлите мъжа до себе си. Ако Рим е вечният град, то adidas Superstar са вечните кецове. Техният път започва от далечните американски баскетболни игрища и стига до капсулните гардероби на модерните, градски хора по цял свят.

"Shelltoe" моделът е обувка за всякакви аутфити и всякакви поводи, той е щипката стил и класика, от която се нуждае всяка визия. И това го прави ултимативният мъжки подарък: особено за мъже, които искат да изглеждат добре (дори да не си го признават) както в офиса, така и на разходка с кучето в парка.

Освен това, тази година adidas Superstar прави 50 години, което е още един удачен повод да се спрете на този светивалентински, трифонзарезански или без "просто така" подарък.

MecArmy X7S мултифункционален кит: капсулни фенер и запалка

Колко готино е да подарите на мъжа си съвременен вариант на елфическата стъкленица със светлината на звездата Еарендил, която Галадриел дава на Фродо преди той да тръгне към Мордор?

Това е мултифункционалният кит X7S на MecArmy, който превъзхожда елфическата стъкленица с това, че не върви в комплект с носене на зъл пръстен и битка с грамаден паяк.

Китът съдържа фенерче със зареждаща батерия, запалка с течно гориво и допълнителна батерия. Носи се лесно, побира се в джоба, супер е за ежедневна употреба и е водоустойчив.

Ако държите на романтиката, винаги може да го поднесете със сладникаво послание. Нещо от типа на "С пожелание да ти показва светлината и пътя и заедно да вървим т.н."

Чорапи Pirin Hill

Отдавна мина времето, в което мъжката мода диктуваше сиви обувки да се носят със сиви чорапи, кафяви обувки - с кафяви чорапи т.н. Периодът на мъжките чорапи с малки и неразбираеми символи в горния край изтече, и шарените, арт чорапи са част от всеки мъжки гардероб.

Харесали сме чорапите на Pirin Hill, защото са български, качествени и имат страхотни дизайни. Специално за Свети Валентин може да вземете памучни ¾ чорапи с нарисувани винени чаши или някоя luxury box на марката.

И да се надявате, че той е резервирал ресторант, в който да пиете вино, а не ви е приготвил и той чорапи, с които заедно да седнете на дивана и да гледате телевизия.

Слушалки от Bang & Olufsen

Мъжете обичайно харесват добрата музикална техника, а ако вашият знае кои са Pink Floyd, почти със сигурност ще е чувал и за Bang & Olufsen - Bugatti-то на музикалната техника.

Препоръчваме супер луксозните им слушалки Beoplay H9i. Те комбинират ANC, wireless, иновативен алуминиев тъч интерфейс и автентичен Bang & Olufsen саунд.

Ако искате да пренесете Бетовен, Ед Шийран или Queen вкъщи и да ги подарите във формата на слушалки - това е вашият подарък.

Романтичен уикенд

В последните години подаръците-преживявания взеха известен превес над подаръците-вещи, което не е лишено от резон. Допреди десетина години дарове като билети за концерт или ваучери за бънджи скок не съществуваха. Днес обаче хората започнаха да ценят времето си с една идея повече. Особено времето заедно.

Ако искате за Свети Валентин да подарите малко време с любимия човек, защо не се спрете на уикенд на някое приятно място? Звучи като да не се нуждаете от повод, за да отидете някъде заедно, но всички знаем, че когато ежедневието ни натисне със своите десетки задължителности, измъкването става непосилно.

Затова харесахме като светивалентински (или ок, трифонзарезански) подарък уикенд за двама в "Глинената къща" в село Лещен: архитектура и вътрешен дизайн от каменната ера, съчетани с някои съвременни удобства като луксозна баня и кабелна телевизия.

Може да комбинирате престоя си в "Глинената къща" с ядене до припадък в "Кръчмата", където има изобилие от вкусотии от българската традиционна кухня. От терасата се вижда Пирин, а възможността да ви стане скучно в Лещен е сведена до минимум. Домакините там предлагат различни забавления през различните сезони - лов и риболов, излети в планината, плуване и балнеолечение в близкия курорт Огняново (5км) с открит и закрит басейн, бране на гъби и билки, разходки до съседните етнографски комплекси Ковачевица (7 км), Долен (20 км) и Делчево (18 км), както и еднодневни пътувания до Роженския манастир край Мелник (60 км) и известния ски-курорт Банско (50 км). Могат да бъдат посетени резерватът "Тъмната гора" с вековни буки и елови дървета, скалните образувания, известни като тракийски светилища "Козият камък" и "Черната скала", каньонът на река Канина и живописната местност "Синият вир".

*Сравнението с играта на Хоакин Финикс е закачка и препратка към думите на актьора Асен Блатечки в студиото на Нова телевизия, че познава поне петдесет актьора, които могат да изиграят ролята на Хоакин Финикс, за която е номиниран за Оскар, поне толкова добре, колкото него.