Според официални данни на организацията "Mariage Foundation", 45 на сто от първите венчавки в Обединеното кралство завършват с развод.

Значи ли, че истинската любов идва с втория "Менделсон"?

Данните говорят именно за това. Според статистиките на споменатата фондация едва 31 на сто от вторите бракове биват разтрогвани. Мъжете, застанали за втори път пред олтара, е много по-вероятно да намерят щастието. При първата венчавка те обикновено действат импулсивно, докато при втората внимателно претеглят всички минуси и плюсове. В тяхна полза действат натрупаният опит и години.

Вторите бракове обикновено се сключват, когато партньорите са сравнително по-възрастни и съответно имат по-високи доходи. А по-доброто материално състояние способства за решаването на много от финансовите проблеми, които обикновено разтрогват първата венчавка.

Но вторите бракове могат да се провалят, когато в семейството се съберат децата от предишни женитби. Опасност представляват и издръжките, които изтъняват финансите на новото семейство, допълват от БТА. Но като цяло двойките, преминали през изпитанието на развода, са по-мотивирани да запазят брака си и взаимно да решат проблемите си.