Когато човек си помисли за изневяра, в главата му веднага нахлуват сцени, в които неговата половинка прави секс с друг човек. Независимо дали сте във връзка, или имате брак, това е жесток удар върху отношенията ви с партньора. Но емоционалната изневяра? Брои ли се за изневяра? За нея може да има много причини и тя може да доведе до много промени в поведението на човека до вас.

Разгледайте тези 10 признака, че емоционалната изневяра вече ви се е случила или ви се случва, но не прибързайте със заключенията във връзката си.

Има друг човек, с когото партньорът ви говори по-често, отколкото с вас

Скандалите са ежедневие между вас двамата. Партньорът ви не си спомня дори кога и за какво сте си говорили последно. За сметка на това обаче постоянно споменава новия си приятел или приятелка, с която може да говори с часове. А когато се опитате да поговорите с него или нея за третия човек във връзката ви, всичко, което получавате, са обвинения, че сте ревниви.

Никога не променя плановете си заради вас

Ако някога сте искали да бъдете заедно постоянно и всеки е правел невъзможното, за да бъде с другия, то сега той или тя никога не иска да прави планове за времето си с вас. Винаги има нещо по-важно за вършене - работа, среща с приятели, хоби и т.н. Сега всеки си има свои собствени планове и не включва другия в тях.

Изведнъж започва много да харесва социалните мрежи

Партньорът ви, изненадващо за вас, изведнъж е станал любител на социалните мрежи и става много активен в тях. На практика е невъзможно да го откъснете от телефона. Може също така да забележите, че той или тя спира да пише нещо, което пише на телефона си, когато вие влезете в стаята.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ревниво пазят телефона си от вас

Не само, че постоянно виси на телефона си, но човекът до вас не ви дава да докоснете това устройство. Нещо като Ам Гъл от "Властелинът на пръстените", когато казва на пръстена "Безценното ми!" И никога няма да ви каже каква е паролата за отключване на телефона.

Постоянно има извънредна работа

Особено ако не си е сменил работата, а напоследък все трябва да остава извън работно време, е твърде вероятно да има друг човек, с когото прекарва времето си в офиса или извън него.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Не ви обръща никакво внимание

Тъй като най-вероятно той или тя напоследък прекарва времето си с друг човек, изобщо не се интересува от вас. Не ви задава никакви въпроси като "Как мина денят ти?", "Имаш ли нужда от нещо?" и не ви споделя как е минал неговият ден също. Не можете дори да различите дали е по-напрегнат и стресиран, както преди, защото не ви казва нищо. Така е навярно защото той или тя получава сега емоционална подкрепа от друг човек.

Нападат ви, когато искате да говорите за това

Всеки път, когато повдигнете темата, той или тя стават много агресивни и ви карат да се чувствате като луд човек, убеждавайки ви, че няма такова нещо като "трети човек" във връзката ви.

Снимка: iStock by Getty Images

Кара ви да се чувствате зле и сякаш нещо не е наред с вас

Това постоянно отбягване и липса на нормален разговор, може да ви накара да се съмнявате в самите себе си. Най-вероятно човекът до вас се опитва да прикрие емоционалната си връзка за сметка на вашата трезва преценка, като ви манипулира.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Изоставя ви, за да бъде някъде другаде с някой друг

Имате планове за вечеря например, но той или тя се обажда, за да ви каже, че ще трябва да отложите и този път, защото е изникнало нещо много спешно.

Крещи ви и се държи грубо без причина

В момента, в който го питате иска ли още спагети, той започва да ви крещи "Не, не искам Не разбра ли вече? И престани да ме питаш!" Дори най-невинните разговори между вас се превръщат в повод за скандали и лошо отношение. Просто защото този човек вече няма желание и не му е хубаво да бъде покрай вас.

Дори да не става дума за физическа изневяра, едва ли има човек, който би искал да живее в така обстановка всеки ден.