Проучване, направено навреме за старта на Шампионската лига, разкрива сексуалните практики на английските футболни запалянковци.

Допитването е обхванало 4000 поклонници на футбола във Великобритания.

Резултатите показват, че докато любимият им отбор не може да се похвали с купа, феновете на "Тотнъм" бележат завидни резултатите в креватните игри, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА. Внушителните 71% от тях твърдят, че партньорките им изпитват оргазъм всеки път, когато ги "ощастливяват", което ги прави първенци в секс лигата.

Втори по този показател са запалянковците на "Нюкасъл" (68%), следвани от феновете на "Манчестър Юнайтед" (65%). В дъното на Топ 10 са почитателите на "Брайтън" - едва 43% от тях могат да се похвалят, че половинките им достигат връхната точка при всеки полов акт.

В Топ 10 на "творците на редовни оргазми" намират място още запалянковците на "Лестър Сити", "Арсенал", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Челси", "Уест Хем" и "Борнмът".

Проучването, направено по поръчка на производителите на секс играчки LELO, е част от мисията им да окуражат двойките да споделят по-открито сексуалните си нагласи.

"Искаме хората в страната да влагат в спалнята същите страст и отдаденост, които демонстрират по отношение на футбола. Резултатите от проучването ни разкриват сериозни пролуки в качеството на сексуалния живот на родните футболни запалянковци", казва Кейт Мойл от LELO.

Определено такъв е случаят с феновете на "Борнмът", които не само най-рядко докарват партньорките си до оргазъм, но и си поставят най-ниска оценка в леглото - 4,6 от 10.

Съдейки по резултатите от допитването, почитателите на "Уест Хем" са по-съсредоточени върху футбола, отколкото върху секса - едва 37% от тях се отдават на интимни страсти поне веднъж седмично, докато 19% изобщо не "мачкат чаршафите".

Подобни проблеми не тормозят запалянковците на шампионите "Лестър Сити", които твърдят, че издържат в леглото 28 минути, следваните от феновете на "Борнмът" и "Арсенал" с по 27 минути.