Повечето жени днес считат, че кавалерството живее вече само в книгите и в романтичните филми. Други пък изобщо не го оценяват като нещо положително и дори считат това мъж да им отвори вратата за сексистко отношение към тях.

Да бъдеш джентълмен обаче не е старомодно, нито неприятно, затова ви представяме поне 9 мили жеста от страна на мъжа, които карат дамите да се разтапят от удоволствие.

Отваря им вратата

Повечето дами силно се трогват, когато мъж им отвори вратата, особено ако стане, за да им отвори вратата на колата и в нея няма някаква специфична повреда, изискваща подобно действие. Макар че, сега като се замислим, колко често се случва мъж да стане от шофьорското си място, да обиколи автомобила и да отвори вратата на дамата си, за да слезе тя. Почти никога. Много по-често се случва жената да затвори с трясък вратата на автомобила, а мъжът да изругае и да ѝ викне "По-лекооо! Като хладилник я затвори, като хладилник!".

Снимка: iStock by Getty Images

Запазва им последната хапка десерт

Или каквато и да е храна. Поръчали сте си пица например и остава едно парче. Всеки мъж ще иска да го изяде, но не всеки ще предложи на дамата си да си го хапне с наслада. Същото се отнася за последното парче торта или последната хапка сладолед в кутията.

Снимка: iStock by Getty Images

Прекарва доста време със семейството ѝ

За всеки мъж е изпитание да прекарва време със семейството на жена си и за жените е предизвикателство, но те са винаги по-приспособими към семейството на мъжа си. Така че, ако един мъж общува дълго и блажено с майката, бащата, братята, сестрите и цялата рода на жена си, той със сигурност ще разтопи сърцето на дамата до себе си или поне ще ѝ осигури спокойствие.

Да я представи на приятели и познати

Често се случва, докато мъж и жена се разхождат, да срещнат познати на единия или другия. В тази ситуация, ако мъжът представи жената на приятелите си, тя ще се трогне. Иначе ще се почувства излишна, все едно е някоя случайно срещната жена, с която мъжът се разхожда, но не толкова важна, че да я представя официално на приятелите и познатите си. Друг е въпросът, че понякога мъжете не представят жената до себе си просто от разсеяност или липса на съобразителност. Някои от тях наистина нямат отношение към тези неща.

Да ѝ подарят нещо без причина

Цветята и подаръците по повод също трогват жените, но когато са поднесени без повод, е направо трогателно. И доста неочаквано. Не е задължително да бъде голям подарък, може да е нещо малко, но сантиментално.

Винаги да се опитват да я пазят

Някои жени намират това за дразнещо и твърде излишно. Други обаче изпиват истинска нужда мъжът до тях да ги закриля и да ги обгрижва през цялото време.

Целувка по челото

Това е знак за обич и привързаност.

Да почисти колата ѝ и да напълни резервоара

Един грижовен мъж и истински джентълмен би се погрижил за тези неща, без да ги изтъква като някакво геройско постижение.

Снимка: iStock by Getty Images

Винаги да ѝ помага да си облече палтото

Много от съвременните жени може би дори не сме виждали подобен жест, освен във филмите, но той съществува и някои мъже, възпитани като джентълмени, действително правят това за жената до себе си.