Възможно е да не сте се замисляли много за кърменето, преди да забременеете или да станете майка. Колко трудно може да бъде? Напълно естествено и инстинктивно е, нали? Advertisement

За съжаление за много майки това не е така. Дори и най-добрите преживявания идват с известна болка и дискомфорт. И майката, и бебето се учат на това ново умение и по пътя може да има някои трудности. Горещо препоръчвам да посетите курсове по кърмене, докато сте бременна, за да усвоите основите умения, както и да сте в контакт с добър консултант по кърмене, след като бебето се появи.

Тези две неща, както и всички продукти от нашия комплект за оцеляване при кърмене, ще ви помогнат да преминете с лекота през първите няколко трудни седмици. Продължете да четете, за да научите повече за това, с какво трябва да се снабдят новите майки, преди да започнат пътуването си към кърменето.

Какво ви е необходимо за кърменето?

Ето някои от най-важните неща за кърмене, които ще ви помогнат да преминете през първите няколко седмици на кърмене с вашето малко бебе.

1. Възглавница за кърмене

снимка: Market.dir.bg

Купи

Възглавниците за кърмене осигуряват опора и комфорт както за бебетата, така и за кърмещите майки. Те са идеални за позициониране на бебето под идеален ъгъл по време на кърмене или хранене от шише, за да се намали вероятността от рефлукс или газове. А когато храненето приключи, възглавниците за кърмене могат да служат за почивка на бебето, докато то е по корем и се оригва. Това е задължителна опция за всяка майка!

2. Помпа за кърма

снимка: Market.dir.bg

Купи

Смятам, че добрата помпа за кърма е съществена част от кърменето. Тя може да помогне за облекчаване на напрежението, когато млякото се появява, и да предотврати запушване на каналите или мастит. А след като веднъж свикнете, помпата за кърма се превръща в полезен инструмент, който ви позволява да се откъснете от бебето и да позволите на партньора си да се заеме с кърменето от бутилка. Не забравяйте да дезинфекцирате частите на помпата поне веднъж дневно.

3. Крем за зърна

снимка: Market.dir.bg

Купи

През първите няколко месеца от живота си вашето бебе ще се храни доста често, поради което е важно майките да се грижат за зърната си. Кремът за зърна може да бъде чудесен начин за намаляване на чувствителността или сухотата на зърната и може да помогне за предотвратяване на напукване или кървене.

4. Сутиен за кърмене

снимка: Market.dir.bg

Купи

За разлика от стандартните сутиени, сутиените за кърмачки имат капаци, закопчалки или ципове, които улесняват достъпа до зърната. Макар да изглеждат ненужни, бързият достъп е от ключово значение, когато имате гладно бебе! Освен това допълнителната опора, която предлагат сутиените за кърмене, е важна за майката.

5. Подплънки за гърди

снимка: Market.dir.bg

Купи

След като кърмата се появи е възможно да се появят мокри петна по дрехите в първите няколко седмици или месеци, докато лактацията се регулира. Препоръчвам ви подложките за кърмене- те са ултраабсорбиращи, за еднократна употреба и, което е по-важно, ще ви осигурят комфорт и увереност през целия ден.

6. Контейнери за съхранение на кърма

снимка: Market.dir.bg

Купи

За майките, които трупат запаси от кърма, торбичките за съхранение  са от ключово значение. Тези предварително стерилизирани торбички са предназначени за транспортиране, съхранение и замразяване на кърма. В идеалния случай торбичките за съхранение са изработени от дебела пластмаса и имат здрав затварящ механизъм, за да се предотврати всякакво изтичане.

7. Помощни средства за кърмене

снимка: Market.dir.bg

Купи

В един или друг момент по-голямата част от майките започват да се чудят дали имат достатъчно мляко за бебето. Всъщност доста рядко се случва майките да имат недостиг на кърма, но понякога, ако не сте хидратирани или не сте яли достатъчно, тези неща могат да повлияят на запасите ви. В тези случаи може да е полезно да имате под ръка помощни средства за кърмене. Опитайте чай, който можете да пиете, за да подпомогнете производството на мляко.

8. Протектори за зърната

снимка: Market.dir.bg

Купи

Протекторите за зърната са тънки, често изработени от силикон, които могат да улеснят процеса на кърмене. В някои случаи могат да помогнат на бебето да получи по-добро засмукване по време на хранене. Ако смятате, че използването на протектори за зърна би било от полза за процеса на кърмене, посъветвайте се с вашия лекар или консултант по кърмене.

9. Покривало за кърмене

снимка: Market.dir.bg

Купи

Въпреки че майките могат да кърмят навсякъде, някои се чувстват по-комфортно с малко покритие. Сладкото покривало за кърмачки е не само функционално, но и може да осигури на майките спокойствие и комфорт по време на кърмене на обществени места, особено в първите дни, когато тя и бебето все още свикват с нещата. А какво ще кажете за тези многофункционални модели, които могат да се използват и като покривало за седалка за кола? 

10. Бутилка за вода за многократна употреба

снимка: Market.dir.bg

Купи

Не за бебето, а за вас!

Важно е да помните, че кърменето може да ви отнеме много от хидратацията. Набавянето на достатъчно течности е важно за поддържането на оптимално количество мляко. Не е нужно да прекалявате - опитайте се да отпивате по няколко глътки, докато храните бебето, за да утолите жаждата си. Наличието на бутилка за многократна употреба под ръка може да бъде чудесен начин да си напомните, че майката също се нуждае от хидратация, докато бебето се наслаждава на храната си.

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.