Признавам, много се вълнувам от първото ми видео в Dir.bg и ще се радвам да ви допадне, и да ви е полезно.

Реших да започна от самото начало, а именно: "Как да се подготвим за раждането". Вярвам, че тази тема вълнува изключително много всички бъдещи майки. Независимо че аз имам 3 деца, всеки път се чувствах, като че ли ще раждам за първи път и го очаквах с много голямо вълнение и известна доза страх. И докато вълнението всеки път беше огромно, то страхът намаляваше правопропорционално с всяко едно раждане.

Първото и най-важно нещо, за да се подготвим са раждането, е да следим бременността си регулярно при нашия гинеколог. Особено когато бременността е в съвсем ранен етап. Всички знаем, че редовните прегледи са от изключително значение не само за нашето и здравето на детето ни, но и за да мине раждането максимално лесно и безопасно. Ще си поговорим и за това какви въпроси да зададем в лекарския кабинет и как да се подготвим за момента, в който раждането започва.

Снимка: Александър Кацев

Както по време на цялата бременност, така и когато раждането наближава, храненето е отговорност не само към нас самите, но и към нашето дете. С радост споделям моите трикове за това как да облекчим чувството на тежест в корема в края на бременността и какво да хапнем преди раждането.

Ще обсъдим и дали има място за таткото в родилната зала. А това е въпрос, който винаги се дискутира разпалено и ще се радвам да разбера и вашето мнение по тази тема. Моят съпруг Илиян беше категоричен, че иска да присъства на раждането и въпреки че бях против, това се оказа най-доброто решение, което сме взимали.

Особено важно е и ако имате други деца, да ги подготвите максимално за появата на новия член в семейството. Във видеото ще разберете как най-лесно може да се случи това.

Накрая остава само да стегнем багажа за родилно! Е, винаги има нещо, което да ни свари неподготвени и често изпадаме дори в комични ситуации, но колкото повече знаем за целия процес, толкова по-подготвени и спокойни се чувстваме.

Единственото абсолютно задължително условие е да тръгнем с усмивка за болницата и въпреки че малко боли, да сме много позитивно настроени, защото най-хубавото наистина предстои!

FAB Mama е авторска копродукция на влогъра Цвета Евтимова и dir.bg. Всички авторски права са запазени. Очаквайте всеки понеделник епизод от поредицата.