Да отглеждаш деца означава да тренираш въображението си във всяка секунда. Да ти дадат титлата "Забавна мама" пък е по-хубаво от всяко признание. Естествено всяко семейство има своите идеи за веселба, според вкусове и възрасти, но има някои свежи идеи, които могат да ви свършат работа.

Някои майки отчитат факта, че чрез игри и забава стават най-близки с децата си, а това работи за в бъдеще - споделят, да ни чувстват приятели.

Ние сме техни родители и трябва да бъдем уважавани като такъва, но можем да бъдем мили и добронамерени в начина, по който се отнасяме към децата си.

Спретнете импровизирано танцово парти

Това не изисква подготовка или планиране. Просто вземете телефона си и ключете песен. Всъщност дори не казвайте на децата си какво ще правите.

Когато музиката започне, танцувайте наоколо и ги поканете да се присъединят към вас. В началото може да ви гледат с недоверие, но ще харесат неблежността на идеята или поне да посемят - и това пак е победа!

Снимка: iStock/Getty Images

Говорете с акцент.

Грабва вниманието със сигурност. Децата изпадат в абсолютен захлас от смях. И да не са сполучвили акцентите, карат ги да се кикотят.

За постигане на още по-голям смях се преструвайте, че нямате представа за какво говорят. "Акцент? Какъв акцент? Това е моят нормален глас!".

Нарисувайте си един на друг портрети.

Вземете молив и хартия и накарайте детето си да ви нарисува на портрет. Едновременно е забавно и стоплящо сърцето да видиш какво рисуват и как гледат на теб.

С дъщеря можете да си направите мини спа център. Лакирайте ноктите й или я оставете да лакира вашите. Направете си масаж на гърба. Направете няколко йога разтягания заедно. Прекарайте 20 минути, преструвайки се, че сте заедно на спа.

Снимка: iStock/Getty Images

Направете слайм заедно. Това е като слуз, желе, която се лепи по стената, отвратителна е за възрастните, но децата си я харесват. Има различни рецепти за продуктите, които да използвате от сорта на прах за пране, препарат за миене на съдове и други.

Нека пропуснат един ден в училище, за да отидете на кино. Някои родители наистина правят това! Бягството и чувство за свобода и щуротията, която правите заедно ще ви сближат и накарат да свалите напрежението.

Можете да правите физически опити. Като например да завържете на конец круша, да го закачите в горния край за корниза, под крушата да сложите нож и с клечка кибрит да изгорите конеца. Крушата пада и се разрязва на две.

Ако сте сръчни тренирайте и да измъкнете лист под чаша вода без да се разлее.

Играйте на супергерой. Така ще съчинявате истории, умения, които ще раздвижат фантазиите на на двете страни.

Прочетете молитва заедно и помислете как ще сте от полза за други хора. Когато заедно помагате на хора в нужда, хем се възпитавате, хем сте вдъхновени, че вършите ещо заедно.

Организирайте битка с водни балони.

Имайте пижамен ден през седмицата. Правете си прически, пуканки, обсъждайте момичетата и момчетата в живота ви.

Можете да направите конкурс за десерти. Всеки ще приготви свой и накрая ще посочите кой ще бъде дегустатор и жури. Едно от любимите лакомства на децата, приготвено в домашни условия е "Итън мес" - Итънска бъркотия. Строшавате целувки, прибавяйте бита сметана и нарязани ягоди и го сипват в чаши. Украсата си я измисляте вие. 

Снимка: iStock/Getty Images