Преди да имам деца често се прибирах от работа уморена, с енергия единствено да си легна на дивана с купичка салата, маска на лицето и да погледам малко телевизия. Познато чувство на умора, но всъщност много наивно, защото вярвам, че всяко момиче осъзнава какво е истинско изтощение, едва след като стане майка.

Всъщност, малко след раждането на Алекс, започнах да си задавам все по-често въпроса какво, по дяволите, съм правила с всичкото това свободно време, което съм имала в последните години. 

И все пак винаги съм се стремяла да не търся извинения и да излизам в приличен вид от дома си. Първо, за да не плаша хората, защото белезите от недоспиването бързо се натрупват, и по-важното - суетата в разумни граници ми дава същата увереност, настроение и емоционален баланс, както на всяка дама, независимо дали е семейна или не. 

Снимка: dir.bg

Вече с три деца и доста натоварено ежедневие отдавна съм забравила какво е да имам всеки ден онези 30-40 минути, посветени само на мен. Често времето за тоалет, грим и прическа преди да изляза от дома си е сведено до абсолютен минимум. Затова стигаме и до заветния въпрос: Как да се приготвим за отрицателно време, докато децата тропат по вратата на банята и реват в един глас "Мамо-о-о, не ни оставяй!"?

В днешния епизод ще ви споделя своите трикове, с които вярвам, че успявам да поддържам баланса, който преди десетина години намирах за непостижим. За всички заети като мен майки показвам и ежедневния си грим, който отнема точно 5 миниту, честно! Ще ви покажа и бързи прически, които можете сами да си направите, дори ако имате 2 леви ръце като мен. 

Снимка: dir.bg

И най-важното! Разкривам дълго пазената тайна на баба ми - специална домашна маска за лице, благодарение на която на 87 години баба има кожата на 40-годишна мадама.

Надявам се моите трикове да са ви полезни и ще се радвам да споделите вашите с мен.

Успешна седмица, момичета!

*FAB Mama е авторска копродукция на влогъра Цвета Евтимова и dir.bg. Всички авторски права са запазени. Очаквайте всеки понеделник епизод от поредицата.