Колко по-лесен щеше да е животът на семействата, ако имаше кой да ни подсказва какво да правим, къде, кога, как... 

Неделният гост в подкаста на Dir.bg - "Гласът на Мама" е Неда Сахатчиева - един от собственинците на мобилното приложение Feia Бременност. Тя разказва пред Юлия и Криси за мотивацията да бъде създаден дигитален помощник за семействата очакващи бебе, който спечели наградата на Mother and Baby Awards Bulgaria 2021.

"В приложението сме събрали всички полезни за една бременност съвети и напътсвия, които са приложимим през всичките 42 гестационни седмици. Информацията е синтезирана и представена на достъпен език" казва Неда Сахатчиева. "Мисля, че хората трябва да си подбират източниците на информация. В нашето приложение информацията е абсолютно изпитана, но ние даваме само насоки, а не лечение". 

 Може да ни слушате и в Spotify! 

Според Неда Сахатчиева масово жените намират спокойствие в приложението Feia, като ползването му е станало масово по време на пандемията. Към момена има близо 3000 нови абонамента месечно, а таксата за половин година е малко над 20 лв. 

Feia Бременност проследява цялата бременност по гестационни седмици в 6 категории: 

  • Важни - много детайлен и богат на информация модул с редица под-менюта с прегледи, симптоми, рецепти и др. Списък с безопасни или не - лекарства, ежедневни дейности и др., правна информация, касаеща бременната жена, и много други.
  • Приложения - 13 мини приложения с практическа насоченост за следене на бременността и в помощ на бъдещата майка

Знаете ли, че бременните жени са най-активни в приложението вечер, след полунощ?

Неда Сахатиева има и своето обянение за това - чуйте в подкаста! 

Приложението има и 8% потребители мъже, а към момента за 4 години има над 180 000 инсталации на приложението, както и многобройни високи оценки в магазините за мобилни приложения Google play и Appstore.

Приложението Feia Бременност е достигало нееднократно 1-во място в категория "Здраве и фитнес", а пак там може да открието от Моцарт за Бременни до Йога за Бременни! 

"Има специална секция, в която можете да се регистрирате като татко и там задачите са различни"

Какво още може да следите с Feia Бременност и как да ползвате пълната мощ на този дигитален вълебник - научете от Неда Сахатчиева, Юлия и Криси!