Ако има празник, който не е български, но децата ми обожават - то това е Хелоуин. Все пак половината ни семейство е в Америка и хлапетата са празнували заедно с роднини доста пъти.

А и да си го кажем направо - вълнението по този празник е заразно. Кой би отказал шарени сладки и вкусни бонбони, весели костюми и забавни игри? Поне аз не познавам деца, които биха отказали подобен вид забавления. Още повече моите. И след като празникът наближава, реших да направя парти за децата, покрай което и възрастните "да намажат". Затова и днес споделям с вас моите идеи за призрачни костюми и забавни тематични игри за Хелоуин. Нашите партита винаги са насочени към малчуганите, но ви гарантирам, че и възрастните ще се забавляват. Особено ако се включат в игрите.

Да започнем с това, че Хелоуин не минава без малко или пък много вещици. Ние също няма да ги пропуснем и затова реших да включа в забавленията тематична игра. Всеки може да си я организира сам, защото играта е много лесна, а смехът е гарантиран. За целта ви трябва голям картон, цветна хартия, ножици и лепило. Покривате картона с цветна хартия, а върху нея застопорявате с лепило предварително изрязани (отново от цветната хартия) конуси. Няма да сбъркате и ако изрисувате конусовидните вещерски шапки с малко паяжина или черни прилепчета. Шапките се подреждат на картона една до друга, като всяка е надписана с номер - 1, 2, 3 и т.н. После всичко е ясно. Строявате децата и всяко по реда си хвърля рингове, изрязани от картон. Печели този с най-много точки. Награда, разбира се, е лакомство.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

А ето и второто предложение за игра, която има два етапа. Първо, децата сами декорират с боички кухи яйца. Разбира се, тематиката на рисунката е ясна - всичко страшно и зловещо е добре дошло. Чудовища, вещици или каквото въображението роди. Нека малчуганите се развихрят. Може и да обявите конкурс за най-красиво яйце със символична награда. Вторият етап е още по-весел - връчваме на децата по една супена лъжица и надбягванията започват. По-големите трябва да държат лъжицата в устата си, а по-малките с ръчички. Разбира се детето, чието яйце падне, започва отначало. Печели този, който пръв пресече финала.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Третата ни страховита игра сме измислили по подобие на нашите Сирни заговезни. Хамкането на халвата е любимо за всяко дете, затова ще го направим и за Хелоуин, но ще заменим халвата с понички, чиято глазура е тематично направена. Връзваме поничката на конец и започваме да я клатим в кръг пред децата. Хлапето, което първо захапе поничката, печели. Наградата е ясна - поничката си е за него.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Не пропускайте да изгледате днешния епизод, в който освен игри, ще ви дам идеи и за няколко много лесни и ефектни костюми за малчуганите. На всички, които празнуват Хелоуин, пожелавам прекрасно и пакостливо настроение. До скоро!