Автор на книгата е Диана Петрова, която има трайни интереси в областта на приказкотерапията. Първата й книга "Мъдри приказки за деца и родители", издадена през 2011 година се ползва с успех в работа с деца и техните семейства.

Новата й книга "Двойната планета" е предназначена за всеки, който се чувства изоставен. Изданието е спечелило конкурс на Министерството на културата, а рисунките в книгата са дело на възпитаници на школата по "Мода и дизайн" с ръководител Милена Владкова към НДД - София. Рецензенти са Кристин Димитрова и Мадлен Алгафари. Издава я изд. Летера.
 
В тази книга понякога проблемни ситуации дори за големи хора са разказани така, че да бъдат разбрани от малки деца. През обрисувани с майсторство ситуации от природата - пеперуди, отгледани от мравки, присаждане на клонче на дърво, което започва да ражда едновременно дюли и круши - и вълшебни истории за феи и приказни принцеси авторката се опитва да постави някои от болезнените въпроси, които вълнуват осиновителите и осиновените деца в приказен контекст. Дали и как това може да помогне на хора в подобна ситуация, можете да разберете от самата Диана: