Най-ярката звезда на световния женски тенис през последните 20 години Серина Уилямс обяви втората си бременност преди да присъства на бляскавия благотворителен бал "Met Gala" в музея "Метрополитън".

В първия понеделник на месец май музеят "Метрополитън" традиционно е домакин на светското събитие на годината в Ню Йорк - благотворителен бал, който тази година бе посветен на покойния дизайнер Карл Лагерфелд.

41-годишната бивша №1 публикува пост със снимки в профила си в Инстаграм, на които тя и съпругът й Алексис Оханян са облечени официално за бала, а текстът гласи: "Бяхме толкова развълнувани, когато Ана Уинтур покани трима ни на бала". 

На един от кадрите Серина Уилямс е сложила ръцете си пред вече очертаващото се бременно коремче.

През 2015 г. Уилямс започна романтична връзка с Алексис Оханян. През септември 2017 година се появи тяхната дъщеря - Олимпия. През лятото на миналата година Серина се сбогува с големия спорт, като написа есе за списание "Вог".

"Наскоро получихме информация от лекаря ми, която ме успокои и ме накара да почувствам, че когато сме готови, можем да увеличим семейството си. Със сигурност не искам да бъда бремена отново, докато съм активен атлет. Трябва да бъда или с двата крака в тениса, или с двата крака навън", написа тогава тя.

Братче или сестриче ще има Олимпия все още не ясно. Серина и съпругът й не оповестиха и кога се очаква второто им дете, но вероятно това ще стане около рождения ден на първородната им дъщеричка.