Празнували ли сте рожден ден с в Зоопарк с куп приятели, повече от които не сте познавали по-рано, но ги очаквате с вълнение на всеки ваш празник?

И този рожден ден бе с много песни, танци и игри, в които деца и родители се забавляват заедно.

И няма как да не е толкова специално, защото се празнува Щъркелов ден - денят, в който осиновените деца срещат своите родители и се ражда едно ново семейство. По този начин децата свикват, че имат две важни дати в първите години на живота си. Едната е денят, в който са родени, а другата - срещата със своето семейство. Така децата и техните приятели научават, че да си осиновен е прекрасно.

Снимка: БАОО

Снимка: БАОО

На 11 май екипът на БАОО с подкрепата на Зоопарк - София посрещна малки и големи приятели на осиновяването на четвъртия пореден Щъркелов ден.

Снимка: БАОО

Снимка: БАОО

Снимка: БАОО

Снимка: БАОО

"Благодарим от сърце на всички, които споделиха с нас съботния ден, потанцувахме, рисувахме и играхме заедно.

Благодарим за доверието и прекрасните емоции, които ни подарихте! Благодарим за подкрепата на всички, които помогнаха този ден да се случи!", споделиха от Асоциацията "Осиновени и осиновители" (БАОО).

Снимка: БАОО

Снимка: БАОО

Щъркелов ден 2019 г. - календар на събитията

- София, 11.05.2019, 10.30 ч., Зоологическа градина: празник за малки, големи и още по-големи приятели на осиновяването с танци, музика, игри и много нови приятели. Не забравяйте да се регистрирате!

- Русе, 12.05.2019 г., 10.00 - 12.00 ч., КСУДС Русе организира празник в комплекс Липите, лесопарк Липник (Текето) до с. Николово, в който ще се включат деца, родители, кандидат-осиновители, специалисти от КСУДС-Русе, представители на РДСП и ОЗД гр. Русе.

- Разград, 21.05.2019 г., ЦОП Разград: детско парти с аниматори, творчески ателиета и торта

- Пловдив, 27.05.2019, КСУДС Пловдив: празник за приятелите на осиновяването, за който ще споделим повече информация в следващите дни или следете страницата на КСУДС Пловдив.

- Панагюрище, 28.05.2019 г., 11.00 ч. Площад 20-ти април: колегите от ЦОП "Зора" Панагюрище ще разпространяват тематични брошури сред жителите на града.

- Бургас, 30.05.2019, 16.00-17.30 ч., ЦОП - Бургас, ул. Дрин 9: празник с лакомства и забавления за осиновените деца и техните родители.

Снимка: БАОО

Снимка: БАОО

Вижте повече за мисията на Асоциацията "Осиновени и осиновители" (БАОО): WEBSITE | FACEBOOK