Когато няколко поредни празнични дни приключат, обикновено има две новини - добра и лоша. Добрата е, че всички баби, лели и вуйчовци са си заминали по къщите и най-накрая пак има тишина. Лошата обаче е, че след всички козунаци, агнета и други лакомства стигаш до онзи сладък момент, в който ти е необходимо да разкопчаеш дънките, когато сядаш. Затова и днес ще ви покажа много лесна тренировка за цяло тяло, с която да се почувствате тонизирани и заредени. Става много лесно у дома, а всяко упражнение трае само минута, като точно толкова дълги са и почивките между сериите. 

ДВОЙНИ "ДЖЪМПИНГ ДЖАКС"

Присвийте леко коленете си и използвайте възглавничките и пръстите на стъпалата, за да отскочите. По време на отскока краката се раздалечават един от друг, а ръцете се вдигат над главата с леко свити лакти. Приземете се с ръце над главата и разкрачен стоеж на цели стъпала. Продължете в рамките на една минута, след което си отдъхнете.

"ТРЪСТЕРИ"

Снимка: dir.bg

За това упражнение ще ви трябват гирички, но и две бутилки с вода могат да свършат работата. Дръжте гирите върху раменете си с длани една към друга. Краката трябва да са успоредни на ширината на раменете. Клекнете до 90 градуса и след това се върнете в стартова позиция, като междувременно избутвате гирите максимално нагоре, а таза - напред. 

"ГРАБНИ И ХВЪРЛИ"

Застанете изправени в разкрачен стоеж. Наведете се, като леко присвиете коленете, и докоснете пода с противоположната ръка. Изправете се и изпънете ръката встрани. Разделете упражнението на 20-30 секунди в едната посока и също толкова в другата.

Снимка: dir.bg

"СЪРЕНДЪРС"

Застанете изправени и бавно поставете първо дясното, после лявото коляно зад себе си, за да коленичите. Стъпете с дясното стъпало пред вас и пренесете тежестта си върху него. Избутвайки с петата, се изправете в изходна позиция. Повторете с другия крак. Повтаряте движенията докато не изтекат 60 секунди и не забравяйте да си поемате въздух.

ПОВДИГАНЕ НА КРАКА

Снимка: dir.bg

Легнете по гръб на пода върху постелка или одеяло, или направо на килима с изпънати крака. Вдигнете краката си право нагоре, така че да образуват прав ъгъл с тялото. Започнете да ги спускате заедно бавно надолу, така че стъпалата едва да докосват пода. Кръстът трябва да е плътно прилепнал за пода. И отново не забрявайте да дишате.

От видеото можете сами да се уверите, че всички упражнения са изключително лесни. И не забравяйте, че всяко начало е трудно, но с всяка една тренировка ще става по-лесно. И докато се усетите, ще сте в перфектна форма за лятото. А най-хубавото е, че всичките натрупани агнешки, яйчени и козуначени калории ще си отидат, точно както са се появили - за нула време. И така до следващите празници!