Това стана по време на шоуто "Две в едно", което се проведе в Драматичен театър - Ловеч. Събитието бе организирано от агенция “Glory BG”, а водещ на проявата бе Драгомир Драганов. Шоуто започна с официално въвеждане на предишните четири победителки в конкурса “Момиче Ловеч” – Стела Георгиева, Гергана Петрова, Вили Димитрова и Никол Кривошиева. Те бяха съпровождани от модела на “Glory BG” Дани Карапанчев. После дойде редът и на първия тур в конкурса “Момиче Ловеч”. Девойките обраха овациите на многобройната публика с конкурсните рокли на агенцията, дело на дизайнерката Мариета Славчева от модна къща “Перлита”.

След това дойде ред и на “Misss Glory BG – Славната България”. Водещият Драгомир Драганов обяви, че миналогодишната победителка Елена Коларова няма как да пръсъства тъй като учи и живее в САЩ. Тя обаче се бе погрижила да изпрати поздравително писмо, което бе прочетено пред всички. Тази година конкурсът бе посветен на 165 години от рождението на Капитан Петко войвода и на 90 години от рождението на Николай Хайтов. В тон с това бе и първият тур на конкурса. Момичетата се представиха с бели роби под звуците на страхотната песен Капитан Петко войвода”.

Учатничките в шоуто “Две в едно” дефилираха по бански, предизвиквайки силните аплодисменти на публиката, а във финалното дефиле те се представиха с вечерните тоалети от новата колекция “Мистика” на модна къща “Перлита”. Докато журито пресмяташе резултатите за публиката рецитал изнесе Драгомир Драганов, а балет “Глори денс” представи новия си танц. 17-годишната ученичка от Природоматематическата гимназия Таня Красимирова стана петата Кралица на Ловеч в конкурса "Момиче Ловеч" 2009, а 19-годишната представителка на Русе Ивелина Димова е третата носителка на титлата "Miss Glory BG - Славната България".