В рамките на посещението в Лондон държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева присъстваха на прием, даван от Нейно Величество Елизабет II, в чест на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО и техните съпруги.

Вижте снимки на Радева с тоалета >>

Министър-председателят на Великобритания - Борис Джонсън и неговата партньорка Кари Саймъндс приветстваха гостите на събитието, на което присъстваха над 100 представители на световния политически елит. Зад тях бе поставена елха и при желание гостите имаха възможност да окичват елхата с коледни играчки. Приемът бе в резиденцията на министър-председателя на "Даунинг стрийт" 10.

Десислава Радева избра един от любимите си тоалети на NEVENA, който тя облича за трети път на официален повод. Преди Лондон президентската съпруга облече същата на рокля на официалното посещение в Йордания и националния празник на Република България - 3 март.

Десислава Радева и кралица Рания в Йордания

Снимка: Прессекретариатът на президентството

Роклята е изработена от френска дантела в цвят персийски пясък върху златисто розова сатенирана коприна. Дантелата е бродирана под форма, създавайки илюзия за безшевност на дрехата. За повода, за разлика от предишните, съпругата на българския президент не гарнира тоалета с колан на талията, оставяйки основният акцент да пада върху деколтето, подчертано с триизмерни цветя, както и върху основния силует.

Десислава Радева на приема по случай 3 март

Снимка: bulFoto

Със своя избор на тоалет, с който вече се е появявала, Радева отново показа както отговорност към екологичния аспект на модата, така и различните възможности за представяне на една и съща елегантна дреха за дневен и вечерен повод. Съществена част от философията на дизайнерката Невена Николова е винаги да подтиква и подкрепя клиентите си да мислят за перспективното ползване на тоалетите и държи това да бъде обсъдено при създаването им. Докато днес това е една от най-горещите теми в света на модата, принципът на устойчивото етично поведение е основата на работата на Nevena от момента на създаването на бранда преди 19 години.