"Градината на времето" е дрескодът на тазгодишния бал на музея "Метрополитън" в Ню Йорк, съобщиха АП и БТА. 

Водещи на бляскавия бенефис във вечерта на първия понеделник от май ще бъдат Дженифър Лопес, Бед Бъни, Крис Хемсуърт и Зендая, които ще се присъединят към легендарната организаторка и председателстваща на събитието Ана Уинтур от Vogue.

Дрескодът на 6 май е свързан с темата на бала, която е съобразена с пролетната изложба в Института за костюми на "Метрополитън". Тази година темата е "Спящи красавици: Да пробудим модата отново". Кураторът Андрю Болтън, който ръководи всички изложби на музея, обясни, че експозицията включва както редки исторически облекла, така и съответстващи съвременни модни решения.

Балът събира средства за музея, като осигурява по-голямата част от годишния му бюджет. Главната редакторка на Vogue Уинтур е движещата сила на събитието. Досега гала вечерта е събрала повече от 223,5 млн. долара според "Метрополитън".

Междувременно това е третото участие на Бед Бъни на бала и първото за Хемсуърт. Лопес е била в списъка на гостите 13 пъти, а Зендая - пет.

Почетни председатели са творческият директор на испанската луксозна марка Loewe Джонатан Андерсън и главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Цзъ Чу. Платформата е спонсор на бала, с подкрепата на марката Loewe.