Лейбълът Емпорио Армани на модна къща Армани е фокусирал вниманието си върху една-единствена част от облеклото - късите панталони. Те са носени в комбинация с двуредни сака, за да се получи ефектът, свързан с комбинирането на блейзер с панталон. В някои случаи саката са носени с бяла риза, вратовръзка и игла за вратовръзка. Представена бе и комбинация от къси панталони с тренчкот, кожени якета и прозрачни пуловери.

Преобладаващите цветове са сиво, бежово, кафяво и синьо, като тук-там се прокрадва и зелено.

Колекцията включва също кожени обувки и големи ръчни чанти, които в някои случаи са носени през рамо. В края на дефилето на подиума се появиха манекени и манекенки по бански на фона на снимка с олимпийските кръгове. Армани е официалният дизайнер на униформите на италианския отбор за Олимпийските игри в Лондон.

"През този сезон мъжът, облечен от модна къща Гучи възвръща елегантността си благодарение на облеклото с изчистени линии и ярки цветове", заяви дизайнерката Фрида Джанини - "Желанието ми бе на преден план да излязат ярките цветове с нюанси на приглушеното зелено и синьо, охрата, оранжевото и червеното."

В колекцията на Гучи силуетът се откроява отчетливо. Панталоните са тесни и в ярки цветове. Носени са в комбинация с прочутите мокасини Гучи, които догодина ще честват своята 60-годишнина. Материите са естествени - изпран памук, коприна, жерсе. Представени бяха също кожени панталони и бели плетени пуловери. Ризите са носени с шалче, вместо с традиционна вратовръзка. Редица ризи и туники са украсени с флорални щампи.

При аксесоарите са предпочетени чанти с големи размери, в които могат да се сложат плажна хавлия и крем за слънце. На мода са също големите слънчеви очила и тесните кожени гривни. За посещения на рок концерти са предвидени черни рокерски якета, докато за благотворителни събития се предлагат смокинги, носени в комбинация с черни лачени мокасини.

Вижте снимки >>