Макар и снахите му Кейт и Меган редовно да печелят похвали за усета си към модата, 71-годишният принц Чарлз, известен с това, че кърпи любими дрехи, досега не се нареждаше сред британските образци на стила - докато сп. "Вог" не го избра за най-модерния мъж в страната, съобщи Ройтерс.

"Винаги съм се възхищавал на начина, по който се обличате" - казва главният редактор Едуард Енинфул на принц Чарлз в интервюто, публикувано в новия брой на сп. "Вог".

Хвалбите за класическия му вкус изглежда изненадаха престолонаследника. Обикновено той се облича в двуредни костюми с вратовръзка и кърпичка в тон.

"Мислех, че съм като спрял часовник. . . Хората започват да се обличат така, след като навършат 25 години - отговаря той със смях. - Радвам се на оценката Ви, че това е стилно. Обръщам внимание на детайлите и цвета и подобни неща".

Мъжете в британското кралско семейство обикновено са на заден план, когато става дума за мода. Кейт, съпругата на принц Уилям, е красила корицата на сп. "Вог", а Меган, съпругата на принц Хари, е била гостуващ редактор.

Чарлз, който е изявен природозащитник, говори пред "Вог" за устойчивата мода.

"Аз съм от тези хора, които мразят да изхвърлят каквото и да било. Затова предпочитам дрехите да се поддържат, дори да се кърпят, вместо да се откажа от тях - каза той и призова производителите и потребителите да не разхищават толкова. - Струва ми се, че сега има много възможности в сектора на устойчивата мода за преодоляване на навика да изхвърляме дрехи, или каквото и да било".