Култовата рокля на лейди Даяна, която тя носеше по време на танц в Белия дом с актьора Джон Траволта, ще бъде изложена на търг в Лондон на 9 декември, съобщи Франс прес.

Наддаванията са организирани от аукционната къща Кери Тейлър. Лейди Даяна беше облечена с тази елегантна велурена рокля издържана в тъмно син цвят и с голи рамена през 1985 година.

Тя и тогавашният ѝ съпруг принц Чарлз бяха на посещение в Белия дом по покана на президента на САЩ Роналд Рейгън. Първоначалната оценка на роклята е между 250 и 350 хиляди британски лири, предава БТА.

Принцесата на Уелс беше увековечена с този тоалет, танцувайки с актьора Джон Траволта под звуците на парчето "You Should be Dancing" от филма "Треска в събота вечер".

Преди отпътуването си за САЩ лейди Даяна си пожелала само едно нещо - да танцува с Траволта.

Това нейно желание беше осъществено по време на официалната вечеря, дадена в чест на кралската двойка от президента Рейгън в Белия дом.

"Танцувахме около 20 минути, принцеса Даяна държеше добър ритъм. Бях на седмото небе", довери по-късно в телевизионно предавате Джон Траволта за танца си с принцесата на Уелс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos