Изложбата на орхидеи в Ботаническата градина в Ню Йорк представи причудлива смесица от мода и цветни творения, предават АП и БТА.

"Шоуто на орхидеите: Цветята в модата" предлага на посетителите своеобразен пролетен отдих от зимата. Изложбата включва изобилие от разноцветни и разнообразни орхидеи и аксесоари от различни растения.

С ботаническия свят като муза, модните дизайнери Хилари Тейлър за Collina Strada, Оливия Чен за Dauphinette и Кристен Алпау за Flwr Pstl създават причудливи произведения, изложени в оранжерията "Инид Хопт".

Още с влизането си посетителите виждат флоралните рокли на Dauphinette върху манекени, подредени по удивителен начин на стълбище с огледала, заобиколени от орхидеи, циклами, папрати и палми. Тоалетите са изработени от цветни живи материи, включително украшения за глава. 

Вижте снимки тук >>

Манекените на Flwr Pstl потапят посетителя в атмосферата от 60-те години на миналия век с цветни слънчеви очила, ярки цветове и преливащи се, боядисани антуриуми като аксесоари.

Други демонстрират по-изтънчена красота, като например манекен, обвит в оцветени в оранжево орхидеи и с обръч-фонтан с водни лилии. В последната галерия е представена флоралната мода на Collina Strada, използваща рециклирани материали. Творенията включват елегантна рокля без презрамки от миниатюрни фаленопсиси.