Това съобщава канадският клон на "Сони мюзик ентъртейнмънт", цитиран от "Ройтерс". Причината е здравословното състояние на изпълнителката и на нейния съпруг, 26 години по-възрастния от нея Рене Анджелил, който през декември претърпя операция от злокачествен тумор.

Самата Дион страда от заболяване, което причинява възпаление на гласните струни, заради което прекъсна турнето си в Лас Вегас на 29 юни. "Искам да посветя цялата си енергия и сила на лечението на съпруга си, а за да го направя, за мен е важно да отделя това време за него и за нашите деца", гласи изявлението на певицата. Двойката има три деца, като по-малките, близнаци са родени през 2010 г.

46-годишната попзвезда обясни, че й е трудно да се справя едновременно с тях, нуждите на съпруга си и певческата кариера. "Искам да се извиня на почитателите си в целия свят за неудобството и да им благодаря за любовта и подкрепата", допълни тя.

Вижте снимки на Селин Дион със семейството й >>

През последните години Селин Дион издаде френскоезичен и англоезичен албум в сътрудничество с известни композитори и продуценти като Не-Йо и Стиви Уондър, чийто промоционален тур започна през ноември 2013 г. Този май излезе и неин троен албум с концертни изпълнения, който влезе в топ 10 на музикалните класации във Франция, Белгия и Канада.