Самата Бриджит Бардо според фондацията е потресена. Тя и 78-годишният Гюнтер Закс запазили през годините здрави връзки. Според германското списание "Бунте", което цитира сина на бившия плейбой Ролф Сакс фотографът умрял в хижата си в Швейцария. Седмичникът "Фокус" пък твърди на Интернет сайта си, че Закс се е самоубил с огнестрелно оръжие.

Гюнтер Закс, милиардер, колекционер на предмети на изкуството и меценат, е внук на основателя на "Опел" Адам Опел. Той бе третият съпруг от общо четирима съпрузи на ББ, която през 60-те и 70-те години бе иконата на френското кино. Само часове след като се запознават през 1966 г. Гюнтер Закс хвърля от хеликоптер стотици червени рози над къщата на Брижит Бардо в Сен Тропе, на френския Лазурен бряг. Не всеки ден мъж хвърля един тон рози в двора ви, възкликна тогава Бриджит Бардо. Няколко седмици по-късно двамата сключват брак сред тесен кръг приятели в Лас Вегас. Три години по-късно през 1969 г. се развеждат.

В края на 90-те години Гюнтер Закс, увлечен по астрологията, публикува бестселър в Германия. В Швейцария пък създава Институт за емпиричен и математически анализ на съдържанието на истина в астрологията.

Бриджит Бардо сред най-горещите героини в историята на киното