"Ще се разплача, ако не спрете", каза носителката на Оскар на публиката, която я аплодира на крака в Националния театър на града. Джоли избра Босна за режисьорския си дебют с филма "In the Land of Blood and Honey", който се очаква през септември. Тя е посещавала Босна и като посланик за добра воля на агенцията по бежанците на ООН, като е финансирала изграждането на домове за завръщащи се в източна Босна.

Управителят на фестивала Мирсад Пуриватра й връчи награда във формата на сърце на церемонията по закриването. "Тази нощ връчваме почетното Сърце на Сараево на една велика актриса, не само заради голямото влияние, което е оказала върху света на киното, а и за упоритостта й и активната й ангажираност със сложните проблеми на реалния свят, в който живеем", заяви Пуриватра.

Джоли, облечена в дълга рокля в прасковен цвят, стоеше просълзена на сцената, докато чакаше аплодисментите да утихнат. "Казах на Брад в колата, че се страхувам да не се разплача", призна тя.

Рокля на Анджелина Джоли обра овациите в Лос Анджелис
Вижте Брад и Анджелина на Кан 2011>>
Анджелина Джоли сред най-сексапилните актриси >>
Още снимки на Анджелина >>

Филмът на Джоли разказва за любовната история между мюсюлманка и сърбин по време на гражданската война в бивша Югославия 1992-1995. Филмът предизвика възмущение в Босна, където местните медии заявиха, че филмът разказва за мюсюлманка, станала жертва на изнасилване, която се влюбва в извършителя. Слуховете предизвикаха гневни реакции от някои организации на жертвите и властите отнеха разрешението за снимки, което принуди заснемането му в Будапеща. Джоли призова съмняващите се за търпение, докато видят самия филм.