Списание предизвика скандал със суперслаб модел

Датското модно списание "Cover" предизвика лавина от негативни критики, след като публикува снимки на безумно слаба манекенка.

Обратно в новината

Коментари - Списание предизвика скандал със суперслаб модел | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе никой ли не забелезва че мацката е фотошопната? Лието й е скандинавско бело, а ръцете са африканско черно....а телото може би нещо друго.... Оф простоми е жал за вас ора.....

Явно редакторите следват максимата "Скандалът продава".Но това за мене е гавра с болен мозък.

Трябва да се нау4и всеки 4овек да се оби4а и няма да има нито дебели, нито толкова слаби болни хора. И двете сьстояния са следствие на психологи4ески проблеми, хранене,модели на мислене,култура...Оби4айте се и близките си, хармонията ще се установи от само себе си и няма да имате нужда нито да се тьп4ете с храна или да гладувате, за да сте щастливи .

Грозно и страшно! В първият момент помислих, че е мъртва от анорексия, ако още е жива дано се оправи.

Това момиче ми прилича на Изабел Каро в онази прочута кампания за Нолита. Ако още смятате, че е красиво да си умираща анорексичка, вижте Изабел. Тя поне в края на живота си имаше смелостта да покаже до какво води вечната мания да си супер слаб.

Тия луди ли са?! Това момиче е сериозно болно и се нуждае от спешно лечение! Дано да не е късно!

Тези от списанието за пари ли или от лудост се подиграват с хората!! Това момиче е толкова болно те го показват като модел!! Каква красота показват!! Тези съвсем изтрещяха да бъдат интересни!!

Впечатли ме изказването на главната редакторка, ако е цитирано правилно, разбира се. Онова ""През всичките тези години ..." Зачетох се в това изказване и се чудя как радетели на такива принципи се издъниха така, че да демонстрират точно обратното на това, което твърдят, че правят. :-) Смешна работа!

Е всеки може да се издъни. Това не е нещо ново. Сигурен съм, че дори и ти си се издънвал. Всъщност проблема не е в това, че прилича на ходещ скелет. Ако бяха сложили на корицата някоя жена дето е 150 кила, коментарите намяше да са по-различни. Проблема е, че хората трудно приемат или възприемат различното. А в края на краищата това е само снимка на едно прекалено кльощаво момиче.

Прилича на мумия. Горкото момиче...

ей, какво се палите... на тея момичета им плащат да са закачалки. Дебели закачалки виждали ли сте? Закачалките се правят от пръчки и други пособия, които да държат дрехата изправена.

Какъв модел, това момиче е страшно за гледане! Такива хора трябва да се лекуват, а не да се наричат "модел". Според мен красиво е това, което са били моделите през 90-те години: стройни, но стегнати, женствени, с малко мазнини, но все пак в здравословните граници. Всичко надолу смятам за извратено.

Ужас ужасен! Като ексхумирана е!

Ако това момиче си мисли, че е дебело, нека прочете коментарите.

Все едно гледам Туиги

Тази е по-зле от нея.

И на тая мъж и се радва.

Имам чувството,че виждам умряло, след дълго боледуване момиче...Ужас

Ааааа, пропищяхте сега като се стреснахте... А като ругая свинете ме контрирате - важно е да се чувства добре... При свинете е още по-гадно, ама понеже ги виждаме всеки ден сме свикнали...

Тази снимка буди в мен единствено съжаление.Горкото момиче...

Щука

Тя е болест анорексията, но на първо място психична! Изгубването на телесна маса е само последица от нея, но в крайа сметка е избор, а не е такава, от която човек няма как, или много трудно би се предпазил. Последица на суета и мания за подражание, ниско самочувствие и... Глупост! Хакайте миниси на воля, но по-добре се замислете как възпитавате дъщерите, за да не стига до такива трагични ефекти.

Що минуси, таман ти е добре изказването. Имам комшийка с дъщеря анорексичка, преди години се стремеше да стане модел, а сега е скелет....

Щука

Защото не изказах съжаление като в повечето коментари до тук, а се изразих сравнително остро. Често индиректно несъвпадащи мнения ги хранят с минуси

Момичето е много болно и се нуждае от спешна високоспециализирана помощ. На, тези, направили я рекламно лице, вече няма как да се помогне- отдавна са изгубили човешкото в себе си с цел да направят ПиАр, та било то и лошият.

Жестоко заболяване, от което страдат болният и неговите близки. За жалост в повечето случаи с фатален край за болния. Затова много говорене и внимание към нашите подрастващи деца. Ние като родители, колкото и да смятаме, че децата не чуват какво им говорим, не е така. Примерът трябва да идва от семейството, ако родителите се хранят с мисъл и внимание и колкото е възможно здравословно и децата ще придобият тези навици. Ако родителите са в хармония със себе си, харесват се, уважават се и децата ще бъдат такива....Усилия трябват за всичко в този живот!!!

Съгласна съм с коментара Ви и го подкрепям напълно. Само това "и колкото е възможно здравословно" - да, но да граничи с нормалната мярка. Не знам Вие какво точно имате предвид под здравословно хранене, но според мен много хора вече яко се вманиачават на тема здравословно хранене. Имам приятели, които са вегани и детето им е на 4 години, още от малко и то е на вегански режим. Три пъти влизаше в болница с натравяне от био храни, сигурно защото са много полезни. Всичко е машина за пари. Това си е просто бизнес с достатъчно овце последователи, за да върви които на всичкото отгоре си мислят, че са и много умни. Никой не го боли фара, реално какъв ти е проблема, а само как да извади пари от него. Моето мнение е, че веганите трябва непрекъснато да приемат хранителни добавки и лекарствени продукти и да знаят как правилно да съчетават растителните храни - в противен случай здравето им е подложено на риск. А за децата нямам думи - пълноценното хранене е особено важно за подрастващия организъм. При малките вегани рискът за развитието на нервната система, растежа, умственото развите и имунната защита е налице. Затова мисля, че ако веганите са избрали даден режим, то не бива да го налагат на децата си. Нека им предоставят равен старт с останалите деца и след като навършат пълнолетие, сами да вземат решение как да се хранят на базата на информиран избор на зрели хора. Ето и една статия, който иска да чете. link Всичко трябва да е с мярка, залитането в една или друга крайност не води до нищо добро. Това се отнася и за хората, които се хранят нездравословно и за тези, които прекаляват със здравословното хранене. А децата следват примера ни, така че трябва да сме внимателни и отговорни.

link Линка не излиза, ето го пак link

Приятели на моя мъж също са вегани, но са още по-чалнати. Къпят се на няколко месеца, а зимата изобщо, защото и миенето на тялото със сапун или душ гел било вредно за кожата. Не било здравословно да се къпе човек всеки ден =DDD. Те са му приятели от едно време, когато си бяха нормални. Добре, че живеем в различни градове и не ги виждаме повече от 1 път в годината. Като дойдат не ги пускам вкъщи докато не минат през банята..... хахаха. Децата обичали само треволяци. Така ли.....Като им направих баница със сирене - ела да видиш колко лакомо я погълнаха. Не обичали такива неща, да бе, просто ги мързи да приготвят нещо вкусно за децата си. Както се казва - всеки луд с номера си.

Разбирам да беше това болно същество модел от Египет, да вкара човек малко черен хумор... Но не - тъжно е...

Майко мила! Боже, пази хората от такъв вид заболяване и дано момичето скоро се оправи!

Дали момичето е красиво? Не това е въпроса. По-важното е, че много скоро може вече да не е сред живите. Това е болест, страдание...

По нея може да се изучава скелета на човека.

Момичето е болно. А някои (в случая от списанието) са готови на всичко, за да привлекат вниманието. Пари, пари, и пак пари... В такива времена живеем... Жалко!

Това ...същество е модел???!!Има някакво недоразумение...!!

Имам чувството, че всеки момент ще предаде Богу дух.

Не знам какво е посланието на снимката,но това момиче си е жив скелет.Гледайки това,тинейджърите не трябва да спазват диети,а да обичат тялото си и да не го подлагат на такива мъчения,защото резултата е потресаващ.

най-лошото е че има хора с вашето мнение. Как може да казвате `какво му е на момичето", "мн си е добре"????. Какво точно ви харесва в това?? Че е бледа, изглежда безжизнена и все едно са я изровили от гроба ли??? Не казвам че да си дебела или закръглена е хубаво и че трябва да им казваме евала, наротив няма по -хубаво от здраво атлетично тяло, а спорта изгражда.ако вашето дете изглежда така щяхте ли да казвате че не е грозно???????

По-страшна от смъртта.Трябва да забранят да снимат кльощави модели, за да не се увличат младите момичета по такива фигури.Да снимат само изглеждащите здрави модели.

Напротив, трябва да снимат и да се показват и точно такива снимки, защото това е проблем за много млади момичета! Това е болест и трябва да се бориме с всички средства, а не да се правиме, че не съществува.

И как ще обясниш на някоя пуберка,че това е болестно състояние и е вредно да изглежда така?Те правят всичко напук.Ще каже щом е модел и я снимат, значи е нормално да изглежда така, искам и аз.

Емилия

Съгласна съм и с двете мнения. Това не е нормално и трябва да се снимат тези момичета в медицински списания или плакати с огромни черни надписи от сорта на "Не правете това у дома си".

Разбирам, че някои се раждат слаби и никога не дебелеят, а и да искат, пак не могат, но поне да не изглеждаше толкова измъчено и "страшно" в лицето тази... Все едно гладува непрекъснато...тогава си е баш болест-анорексия...

Ми тя си гладува. Резенче плод или лист зелена салата......................... Егати удоволствието от живота. Родена да се мъчи.

Ужассс, тръпки ме побиха, така са изглеждали концлагеристите от Освиенцим! Това момиче е за лечение и диагнозата и се вижда отдалече. Защото анорексията все пак си е болест.

Горкото момиче!Жал ми е за нея.

Представете си тази колко ли убива в леглото.

Да те е страх да се обърнеш насън. Може да и счупиш някой кокал.

Много си е добре момичето! Вие и завиждате, защото вече сте с дебели американски задници от тези компютри и пържени хамбургери!

Много си права! По-добре малко по-слабичка и моделка, отколкото дебела и секретарка... Тук е пълно с ниско платени злобари!

Ти дебеланите не ги мисли-и без твоето одобрение ще минат.Изтрябвало им е мнението на някаква си комплексирана идиотка.

Ти си с болен мозък. Как може да кажеш такава глупост?

Цвети и Стефка май са едно и също лице!

Стефке, Цвети, спрете яденето! Докато некролога не започне да ви се показва от джоба, никакво ядене!

"- тамън си научих магарето да не яде и то умре..."

Трябва да си много тъпа вманиачена овца,за да изплещиш такова малоумие.

много си е хубавко момичето. въобще не е болна

Подпряли са я на стената за да не падне.

Девочката прилича на московчанка след поредните санкции на ЕС към путлерастка Русия. Красотка

Е какъв е проблемът? Аз ги обичам слабички, някои обичат мръвка да пипнат. Хайде стига с тоя фашизъм вече, сега какво да качи 30 кила момичето, за да не си загуби работата ли?

Gal

Слабички???/ Че това е скелет, виж и ръцете....

Действа потресаващо тази снимка.

Както много пълните жени, така и тази на снимката са болни. Има вид на туберкулозно болна.

Не само анорексична и туберколозна, но и психично болна. Ако това може да е идеал за красота, то аз съм супер идеал в сравнение с това болно СЪЩЕСТВО!

Когато жената е много слаба, веднага я наричат анорексичка. А когато са снимали някоя дебелана се почва - "всички жени са хубави", "бъди себе си", "само така!"...малко лицемерно звучи. Истината е, че и наднорменото и поднорменото тегло не са здравословни.

И мен ме развеселява подетата кампания сред угоените с ГМО англосаксонки, но пък това момиче на снимката определено тревожи...

Трябва да е красиво! А нито скелетите, нито мишелинките изглеждат красиво.

"...Винаги се стремим да мотивираме момичетата да бъдат здрави" и с тази снимка си мислите, че ще успеете!? По-добре по най-бързия начин закарайте "модел"-а скелет на лечение.

И мен това изказване някакси ме обърка. Какво точно са имали предвид не се знае. Може би да уплашат малко тинейджърите...