Продължението на популярния тийн хит "XI A", с близо 100 000 зрителя, ще има звездна премиера на първия учебен ден - 15 септември от 19:30 в кино Cinema City Mall of Sofia. По червения килим ще минат известните актьори от филма.

Вижте снимки на актьорите >>

Лицата, чиито имена се открояват в "XII A"са Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Мария Кавърджикова, Елена Бойчева и новите таланти в българското кино - Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев и Деян Георгиев.

Огромният интерес към "XI A", провокира създаването на "XII A", с чиито персонажи и житейски ситуации може да се асоцира всеки от нас.

В сюжета на новата тийн продукция се проследяват ежедневните борби и проблеми на съзряващите гимназисти и обкръжението им.

Дарин Ангелов: Чочо ми подсказа кога да предложа брак на жена ми

Една от многобройните инциативи, съпътстващи кампанията на "XII A" e играта "Моят звезден клас", съвместно с радио и телевизия The Voice. Благодарение на нея под светлината на прожекторите ще премине цял гимназиален клас, получавайки уникалната възможност да стане част от невероятната гала-премиера на филма "XII A".

Игрите продължават и след първите прожекции на широк екран, като част от наградите са дизайнерски дрехи от филма и множество бутикови аксесоари.

Специално за феновете на филма, в продажба ще бъдат пуснати билети за прожекциите в Cinema City на 15 септември и всеки, който ги закупи ще има възможността да се запознае с целия екип, създал култувата продукция "XII A".

Продуценти на лентата са Дейвид Варод и 12 А ООД (Гергана Ташкова, Мирела Ненчова, Татяна Педерсен, Нели Беширова), Копродуцент: Александър Здравков. Филмът се разпространява от А+ филмс.