Благотворително събитие "Да дарим усмивка за първия учебен ден", което се организира от Сдружение "Да дарим усмивка", се проведе в неделя и за радост успя да извърши мисията си. Организаторите си бяха поставили за цел да съберат средства за закупуването на всичко нужно за първия учебен ден на деца от социални институции или деца от семейства в затруднено финансово положение - обувки, дрехи, учебници и учебни помагала, раници, тетрадки и всички нужни ученически пособия. Водещи на събитието бяха Румен Бахов (Нова тв), Диана Костова (БНР) , Димитър Ганев (БНР).

Вижте снимки от събитието>>

Дарения ще се събират, както по банковата сметка на Сдружението, така и в специални кутии, които бяха поставени на събитието.

То имаше успешен финал, като над 150 деца в неравностойно положение ще получат всичко необходимо за първия учебен ден. Средствата бяха събрани от дарители и спонсори по време на събитието. Дарения все още могат да се изпращат и на банковата сметка на Сдружение "Да дарим усмивка".

Всеки, който желае да получи помощ (семейство или социална институция), ще може да кандидатства като се свърже със Сдружението по имейл или в социалната мрежа, и изпрати бележник от предходна учебна година и списък с учебници и учебни помагала, даден му от училището. След което Усмивковците лично ще се свържат с него и ще организират среща, за да може да получим пълна информация за нуждите на всеки ученик.

Дарения могат да бъдат изпращани по сметката на Сдружение "Да дарим усмивка" :

Получател: Сдружение "ДА ДАРИМ УСМИВКА"

Банкова сметка: BG91UBBS80021026839650

Снимка: Diana Ivanova Photography

Спортно предизвикателство, в което взеха участие различни спортисти:

 • - Ултрамаратонецът Красимир Георгиев бяга за каузата - за всеки дарен 1лв прави една обиколка на градина "Алжир"
 • - Христина Караколева - европейски шампион по бикини фитнес и треньора й Димитър Николов показа колко силна може да бъде една "Царица на розата"
 • - Станимира Петрова - шампионът по бокс, с голямо сърце,  предизвика всеки гост на събитието да дари за каузата
 • - Спортни зали "Кросфит 681" , "Кросфайър", "Некст Левъл" надвиха човешките възможности като отброяваха дарените средства с лицеви опори, коремни преси, набирания, ходене на ръце и комбо упражения
 • - Зумба маратон, в който взеха участие треньори от различни зали - на сцената
 • - Слав Петков и Отборът на спортистите с интелектуални затруднения доказаха, че няма невъзможни неща
 • - Участие взеха още български състезатели художествена гимнастика, бокс, балет - "ТИАРА" , БАЛЕТ "РОБЕРТА" , МАЖОРЕТКИ " УОНДЪРС" и други., ансамбъл - КНТ "Цоковци"

За забавлението на всички участници и посетители се погрижиха от Фондация "Игрите на 90-те" , образователен център "Антана" и школите по програмиране Logiscool. Актьорът и треньор на кучета Иван Пасков направи демонстрации със своите най-добри четириноги ученици, а кучетата на СДВР показаха какво значи дисциплина.

Всеки посетител на събитието можеше освен финансово, да подкрепи каузата и физически, като се включи в предизвикателствата.

Снимка: Diana Ivanova Photography

ФЕН СРЕЩА

Едни от най-популярните лица от социалните мрежи подкрепиха събитието. И всеки посетител имаше възможността лично да се запознае и да се снима с тях. А някои от тях се включиха в предизвикателствата:

 • - Антоанет Пепе
 • - Полина София
 • - Алексчето
 • - Веселка Маринова
 • - Крис Риска
 • - Десислава Тричкова
 • - Мегсън
 • - Александър Влог
 • - Арти и Криси
 • - Алекс и Хава, и техните екзотични животни
 • - Йоан - Петър

Снимка: Diana Ivanova Photography

КОНЦЕРТ

 • - В концерта участие до този момент са потвърдили - Мила Роберт, Маги Джанаварова, Дивна, Александра Панайотова, Били Хлапето, Алекс Пи, Вензи, VICTORIA , група "Инерглоу", Георги Костадинов, Дения Пенчева, Димана Мирчева - Диа, Мия Ди, Светла Дукатева, Мирян Костадинов

За любителите на високите скорости под шатрите на "Софийски мотористи" бяха изложени някои от най-редките и бързи мотори в Европа, като всеки посетител можеше да се снима с тях.

В импровизираната ни кухня, влязоха учениците от Софийската професионална гимназия по туризъм, под ръководството на шеф Юлия Панджерова.

Снимка: Diana Ivanova Photography

Всеки дарител можеше да участва за спечелването на награди, осигурени от спонсорите на събитието.

"Да дарим усмивка" е благотворителна инициатива, зад която стоят д-р Асен Цеков и Василена Гръбчева. Създадена през 2017 година от група приятели, днес Сдружението стои зад редица каузи в помощ на социални институции и хора с ограничени финансови възможности. Посещенията и срещите с децата и възрастни се извършват регулярно с цел да се осигури не само финансова, но и емоционална подкрепа. Сред успешните каузи е и инициативата "Защото кръвта в живот", която вече няколко години е сред най-успешните кампании в подкрепа на кръводаряването.

https://www.facebook.com/dadarimusmivka

dadarimusmivka1@gmail.com