Замисляли ли сте защо майките винаги знаят, когато децата им не се чувстват добре? Заради това, че те са били в корема ни по време на бременността, заради кърменето или отглеждането...? Вероятно има някаква връзка, но истината е, че една майка винаги вижда невидимите знаци по тялото на детето си... С подкрепата на Defendyl ще ви разкажем историите на две майки с толкова различни и същевременно с толкова близки съдби - журналистките и водещи на новия подкаст на Dir.bg - "Гласът на мама" Криси Димитрова и Юлия Владимирова. След летящия старт на подкаста двете за първи път говорят открито за двете си деца и за специалната роля на Defendyl Imunоglukan PH4 в забързаното им работно ежедневие, което минава през своя есенен обрат - детска градина и първи клас!

Снимка: Студио KARE за #URBN

***

"Ранните ми години бях белязани от тревожния въпрос на майка ми: "Затруднено ли ти е дишането?". Задаваше ми го през цялата година, през пролетта и есента по-често, защото съм астматичка. Познаваше веднага, когато имах пристъп - по рожденния белег на челото ми, приличащ на обърнат с върха надолу равнобедрен триъгълник. Когато съм се родила, е бил толкова червен и ярък, прорязващ кожата, че майка ми се уплашила, че никога няма да изчезне. С годините той е едва забележим. Зачервява се само, когато съм болна... или много ядосана", разказва Криси Димитрова. "Моят син, Явор, има същия белег на челото още от раждането. Различих го още на първите снимки - от феталната морфология...И сега, когато все още е невербален, това е моят начин да позная, кога не се чувства добре", споделя откровено Криси.

Още снимки от следобеда на Явор и София и техните майки вижте тук >>>

Тя е майка на дете със специални образователни потребности, което тази година ще бъде първи клас. Макар да е като всички останали деца - с белите и слабостта си към сладки неща, Явор има трудности с общуването...

"Но най-страшното е, че никога не ми казва какво го боли. И понеже двамата имаме тази силна връзка, отвъд физическото, по очите и белега му познавам, когато вдигне температура", казва майката.

Обърнатият триъгълник е знакът на луната, водата и дъжда, според мистичните тълкувания.

"Лично аз не се осланям на мистиката, а на медицината, в такива моменти", смее се Криси. "Затова и предпочитам да взимам превантивни мерки, за да не засичам този белег", категорична е тя.

Това е и една от причините вкъщи да използват хранителната добавка Defendyl Imunoglukan P4H.

Редакторът на #URBN Криси Димитрова със сина си Явор

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Много случайно попаднах на тази добавка - покрай коронавируса. Опасявах се, че съм уязвима заради астмата. Когато беше много малък и Явор направи два пристъпа със затруднено дишане и се притеснявах да не би да е наследил от мен тази слабост на дробовете. И макар да не беше така, заложих превантивно на добавки за подсилване на имунната система. Defendyl ми го препоръчаха в аптеката - най-вече защото е без глутен. Това е важно за Явор, защото е алергичен към глутен", споделя Криси. 

Голямата част от децата с детски аутизъм биват подлагани на безглутенови, безказеинови, антихистаминови диети, защото някои специалисти откриват връзка между храненето и отключването на състоянието. Затова и Криси внимателно подбира всяка хранителна добавка за детето си. Самата тя прибягва до имуностимулатора, във времето, когато усети изтощение или е изложена на високо психическо и физическо натоварване. Defendyl има положително въздействие върху защитните сили на организма и е изключително подходящ за деца и възрастни. Тъй като не съдържа глутен и лактоза, е подходящ за диабетици и вегетарианци. Освен сиропът, Defendyl предлага и таблетки. Той съдържа естествен Имуноглюкан, Витамин С и Цинк и ефикасността на продукта е доказана.

Редакторът на #URBN Криси Димитрова със сина си Явор

Снимка: Студио KARE за #URBN

Да накараш първокласника Явор да прави нещо, което не иска, е просто обречено. От малък е изключително капризен към храните, като ги разпознава само по аромата, без да ги е опитал. Тази свръхсензитивност е характерна за специалните деца, разкрива Криси.

"Явор консумира само една определена марка кашкавал - разпознава го дори, когато сандвичът е препечен! Има предпочитания към определени кремчета, млека, хлябове и десерти. Дори сред обикновените бисквити има фаворити. Затова, когато сам посегна към сиропа Defendyl и ми го донесе - бях не просто учудена, а в шок", споделя Криси за първата среща на семейството ѝ с Defendyl.

Докато ни разказва тази история, Криси вади бутилката от опаковката на имуностимуланта и слага дозата за деца над 30 кг - 5 ml. Не ѝ се налага дори да приканва Явор, който с голямо желания отпива от чашката с хранителна добавка, сякаш за да демонстрира познание.

Явор тази година ще бъде първи клас!

Снимка: Студио KARE за #URBN

До ден днешен притесненията ѝ за първия учебен ден са много далеч от раничките, учебниците, униформите, уроците, оценките...

"Явор се адаптира трудно и за мен много по-важна е социализацията, отколкото амбициите да бъде първи по успех в класа. По-важно ми е да е здрав. Да не гадая какво се случва с него по рождения му белег или по очите му. За тази цел предочитам да взимам превантивни мерки - като Defendyl. Някак си, когато съм направила нещо повече от това да му пускам песничката "Зеленчуци който не яде", съм и по-спокойна", споделя водещата на "Гласът на Мама".

Юлия и Криси от подкаста "Гласът на Мама" на Dir.bg с е децата си в специалния проект "Отново в час", подкрепен от Defendyl

Снимка: Студио KARE за #URBN

Докато разказваме историята на Криси и Явор с Defendyl, забелязваме, че Юлия и София вече са готови да се присъединят към нашия своеобразен открит урок в парка. София няма търпение да изпълни всички упражнения от работните тетрадки, с които се е запасила за случая!

Юлия, другата водеща на "Гласът на Мама" е майка на София, която е хиперактивно и изключително социално дете още от новородено. София е на 5 и иска да пробва почти всички възможни активности, които съществуват на този свят.

"По някакъв начин виждам в София себе си. Винаги съм се стремяла да пробвам колкото мога повече неща и да опитам от всичко, за да знам дали ми харесва или не, изобщо любопитството към света я влече, а това означава и ужасно много енергия" споделя Юлия.

Журналистът на Impressio Юлия Владимирова с дъщеря си София

Снимка: Студио KARE за #URBN

Юлия ни споделя, че за нея е много важно да разбира детето си и да усеща кога от какво се нуждае.

"София е активно дете, иска много игри до късно, иска да правим много дейности докато сме заедно...Често си спомням, че когато бях дете, изпитвах особена тъга във времето, когато бях болна и не ходех на детска градина или училище. Да, бях си вкъщи, но не можех да правя нещата, които обичам навън" казва Юлия. "София не боледува много, здраво дете е" допълва още тя.

За Юлия винаги е било от значение диетата на детето ѝ - това да се движи достатъчно и да има физически активен живот, но също така и да се храни разнообразно и да се опита да я "накара" да заобича възможно най-голям брой храни. Както с всяко дете, това начинание не е лесно.

"Макар и от по-рядко боледуващите деца, София ходи на детска градина, където целодневно прекарва време с много деца, всяко от които е в различно състояние, съответно в рамките на няколко часа тя може да се върне със сополи, кашлица или температура" ни казва Юлия.

Малката София вече е в предучилищната група

Снимка: Студио KARE за #URBN

Така разбива митовете, че русите и синеоки ангелчета боледуват повече от другите деца, но пък подчертава, че не подценява превенцията с хранителната добавка Defendyl. За водещата на "Гласът на Мама" идването на есенния сезон е сигнал, че трябва да започнем да закрепваме организма си с подходяща храна, но и хранителни добавки. Тя не крие, че самата тя е приемала от таблетките Defendyl от началото на септември до ноември, както е препоръчително (бел.ред. - поне два три месеца прием) и че за нея е важно София да приема допълнително продукти, които да подсилят организма ѝ в тези "критични" есенно-зимни месеци, в които всеки навсякъде киха и кашля.

Журналистът на Impressio Юлия Владимирова с дъщеря си София

Снимка: Студио KARE за #URBN

"Никога не съм била против хранителните добавки, като спортуващ активно човек и аз вземам различни комплекси. Що се отнася обаче до предотвратяването на грипни и вирусни заболявания, се доверявам на Defendyl. Изключително удобен и приятен за употреба, сиропът за деца ми допада и заради това, че е без изкуствени оцветители, без захар и овкусители. Винаги съм се стремяла към възможно най-чист и семпъл като съставки живот", ни споделя Юлия.

Defendyl за нея е решението, което взема всяка есен и надеждата, че със София ще бъдат възможно най-здрави и ще могат да се наслаждават на спорт и разходки.

"Разбрах за Defendyl случайно на един рекламен банер в поликлиниката, където водя дъщеря ми на педиатър. Тогава така или иначе чакахме, защото тя имаше тежко възпаление на гърлото. Загледах се в продукта, после направих рисърч в интернет и прочетох много хубави отзиви. Когато влязохме, попитах педиатърката за него и тя каза, че би се отразило много добре в този момент на детето. Така започнахме".

За Юлия най-важното е да се чувства сигурна и уверена, че прави всичко възможно, както за нея самата, така и за детето ѝ.

"Затова здравето е на първо място, за да можем да имаме енергията да се гушкаме и да скитаме безцелно уикенда, хванати за ръка, из улиците и сладкарниците. Обичам детето ми да е здраво и да знам, че му давам всичко, за да може това да е така. Винаги трябва да се живее на максимум" смята още Юлия.

Криси, Юлия, Явор и София се забавляват по време на фотосесията за Defendyl

Снимка: Студио KARE за #URBN

Оставяме Явор и София в сигурните ръце на двете майки и Dеfendyl в есенния сезон и им пожелавам успех в първите стъпки към училището! Едно е сигурно - здрави деца, щастливи майки. Но и обратното!

 

Dir.bg Team:

Стилист: Александрина Дерменджийска 

Грим: Мелина Захариева

Видео: Dir Video Crew

Снимки: Студио KARE за Dir.bg

PM: Aдриана Стойкова

*Специален проект "Отново в час" на Dir.bg & Defendyl