Но точно след август идва септември - време, в което децата се връщат обратно в училище.

Това от своя страна означава, че е и време за подготовка за училище. Купуването на учебници, тетрадки, химикали, раници и още много други учебни пособия е само малка част от нещата, които всеки родител трябва да направи.

Но днес нуждите на учениците много се промениха. Предвид световното положение и настъпилата пандемия обучението промени изцяло своята форма и по-голямата част от учениците преминаха онлайн. Затова и друга важна част при подготовката на учениците е набавянето на различен вид техника и аксесоари към нея.

На пазара ще откриете най-разнообразни предложения, които да направят учебния процес лесен и приятен за всеки един ученик. Малко по-долу ще споделим кои са най-важните и интересни устройства, които да вземете за вашето дете.

Лаптопи- за успешен старт

Лаптопът е задължително устройство, което всеки един ученик е добре да има, особено в периодите на онлайн обучение. А в дигиталния свят, в който живеем, това е едно от основните средства, с помощта на което вашето дете може да открива полезна информация и да използва онлайн учебни помагала.

Днес пазарът предлага разнообразие от марки и модели, които да отговорят на различните нужди. Един такъв пример е марката Acer, която предлага богат избор от модели, които започват от ноутбуци, подходящи за ученици и студенти и стига до професионални геймърски лаптопи.

Но изборът ви не стига до тук. Сред останалите марки, които предлагат страхотни модели лаптопи, са HP, Lenovo, Dell, Apple и много други.

Принтери- допълнително удобство за всеки ученик

Принтерът е устройство, което би било огромно удобство за всяко учащо дете. През една учебна година често се налага да се копират и принтират различни учебни материали.

При вашето забързано ежедневие и натоварената програма на децата, принтерът у дома е инвестиция, която си струва.

Днес производителите предлагат разнообразие от модели принтери, сред които има и много бюджетни модели, така че да не натоварват семейния ви бюджет.

Такъв пример е марката HP. Тя предлага изключително разнообразие от мултифункционални устройства, сред които някои модели могат да принтират както черно-бяло, така и цветно.

Таблети за продуктивни учебни дни и забавления през свободното време

Таблетите са устройства, които също си струва да купите на вашето дете. На пазара ще откриете богато разнообразие от таблети, които да отговорят на всяка една нужда.

Изборът включва стандартни модели, които са с достатъчно голям и удобен екран. Но сред тях има и много иновативни предложения, които изцяло изместват устройства като настолен компютър и лаптоп.

Един такъв таблет е Lenovo P11 Pro. Моделът разполага с достатъчно голям екран, а опционалната клавиатура дава възможност за по-лесна работа с устройството. Таблетът е подходящ за учене, игри и гледане на филми.

Сред останалите марки, които предлагат богато разнообразие от таблети, са Apple, Huawei, Samsung и много други.

Смартфони

Смартфонът е устройство, без което не можем. А и това е начинът, по който лесно и бързо да поддържате връзка с вашето дете, докато сте на работа. Независимо дали ви предстои да му купите първия телефон или искате да смените стария му с нов, ще откриете разнообразие от модели.

Различните производители предлагат богат избор от характеристики и функции. Сред марките смартфони, които ще откриете са Apple, Huawei, Samsung, Xiaomi и други.

Смарт часовник за по-голяма сигурност

Смарт часовникът е страхотен аксесоар, който ще ви помогне да бъдете малко по-спокойни, докато вашето дете е в училище. С него ще знаете неговото местоположение и дали е в безопасност. Една от марките смарт часовници, която предлага такъв тип модели, е Xmart, а сред полезните функции, които притежава, са:

 

  • GPS Chipset;
  • функцията SOS обаждане;
  • известие за сваляне на часовник;
  • задаване зона на сигурност и аларми;
  • провеждане на разговори и чат, и още много други.

 

Изборът не спира до тук

Изборът на подходяща техника за учениците не приключва с гореизброените примери. Те са само малка част от устройствата и аксесоарите, от които може да се нуждае. Други полезни продукти са:

Други по-различна придобивка са електрическите скутери и тротинетки. Те със сигурност няма да са от полза в учебния процес, но ще зарадват вашето дете. С тя може лесно да отива и да се прибира от училище, както и да се разхожда с нея в свободното си време.

И разбира се, изборът ви не спира до тук. Можете откриете разнообразие от много други устройства и аксесоари, които да бъдат полезни на вашето дете през учебната година. Остава на вас отговорната задача да откриете всичко онова, от което то се нуждае.

 

* съдържание на Зора