На 23-ти октомври от 11 часа ултрамаратонецът Краси Георгиев и екипът на TELUS International Europe ще поставят началото на благотворителна спортна инициатива, подкрепяща фондация "Отвъд спорта", която насърчава здравословния начин на живот и спортуването на открито.

В събитието ще може да се включи всеки, който желае да инвестира в своето здраве и в благотворителната кауза. За всеки пробяган километър на пътеките по време на събитието TELUS International Europe ще дари по 1 лв., а събраната сума ще отиде за реновирането на игрища за спортуване на открито.

За целта на 23-ти октомври фитнесът на компанията ще бъде отворен за външни посетители, а през останалите дни от седмицата служителите ѝ ще имат възможност да продължат благотворителното бягане.

Фитнесът е разположен на площ от 900 кв. м. на 18-тия етаж на офис сградата TELUS Tower, открита по-рано тази година. Оборудван е с над 84 спортни съоръжения и в същото време разкрива впечатляваща 360-градусова панорамна гледка към центъра на столицата.

Всеки желаещ да се включи, може да го направи с безплатна предварителна регистрация. Пълна информация за събитието може да бъде открита на официалната Facebook страница на компанията.

Гости на събитието ще бъдат и фондация "Синергия", които насърчават заетостта на незрящи хора, развивайки социалното предприятие Hi-Touch - предоставящо масажи от незрящи хора.

//Материалът не е част от редакционното съдържание на Dir.bg