"В Ню Йорк имам усещането, че всичко е възможно. Има всичко и всякакви хора. Казват, че трябват седем години живот там, за да станеш нюйоркчанин, така че още съм извън тази категория. Но за мен е правилното място в момента" - обяснява бившият изпълнител, който в завърши там мастър клас за късометражно кино.

Руши е категоричен, че вече търси себе си в сфери извън попмузиката у нас. "Имах идеи, желание да съм на сцена и да работя. После навлязоха реалити форматите, ММ умря, попмузиката стана прекалено имитативна и суетна, участията инертни, попфолкът и жълтите медии набраха сила и това ме накара да анализирам малко терена и мястото ми в него. Дадох си сметка, че винаги съм бил повече актьор и режисьор в правенето на парчета, отколкото музикант."

Това е и причината Руши да изпълни ролята на Батко Станоев в "Цветът на хамелеона" с определената от чуждестранната критика на филмовия фестивал в Торонто "фина, но много експресивна игра". "Докато снимахме филма, се чувствах на мястото си, отдавна не бях се чувствал така и го преживях. Напомни ми, че е важен пътят, а не толкова целта. Значимите неща в живота идват, кoгато позабравиш малко, че ги искаш" - казва Руши.

Вижте снимки на Руши >>