Трите най-големи български фолклорни състава - емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство - ансамбъл “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” ще стъпят на една сцена в една единствена нощ – 11 май, за да премерят сили в "Нощ на ансамблите" в зала 1 на НДК.

Събитието по откриване на тазгодишното издание на Салон на изкуствата се организира от "Артишок"и НДК, и събира най-добрите на едно място, под съпровод и в ритъма на истинска българска, фолклорна музика.

Билети за "Нощ на ансамблите" се пускат в продажба от днес на цена от 8 до 20 лв. Могат да бъдат закупени в www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, книжен център Гринуич.

В "Нощ на ансамблите" всеки от трите ансамбъла ще представи своя програма, а на финала публиката ще се наслади на трите състава заедно в едно общо хоро -надиграване. На сцената ще стъпят повече от 150 души - танцьори, певци и музиканти. Участниците ще сменят най-различни костюми от всички фолклорни области на България. Събитието ще се случи в навечерието на 60 годишния юбилей на ансамбъл “Пирин” и 40 годишния на ансамбъл “Тракия”.