Председател на журито ще бъде новозеландската режисьорка Джейн Кемпион, съобщиха организаторите.

Както и през 2009 г., в журито, председателствано от жена, дамите ще бъдат мнозинство (пет жени, четирима мъже). В него влизат още френската актриса Карол Буке, китайският режисьор Цзя Чжанкъ, иранската актриса Лейла Хатами, южнокорейската актриса Джеон До-йеон и датският режисьор Николас Виндинг Рефн.

Членовете на журито на фестивала, който се открива на 14 май, ще разпределят 18-те филми в състезанието за Златната палма, която ще бъде присъдена на 24 май. София Копола, която ще стане на 43 години по време на фестивала, е чест гост в Кан. Първият й пълнометражен филм "Обречени да умрат" (1999 г.) беше поканен в Петнадесетдневката на режисьорите в Кан. След "Изгубени в превода" (Оскар за най-добър сценарий) третият й филм "Мария Антоанета" беше включен в състезателната програма на кинофестивала през 2006 г. Последният й филм "Блясък" откри раздела "Особен поглед" през 2013 г.

35-годишният мексикански актьор, режисьор и продуцент Гаел Гарсия Бернал вече е известен в Кан, където през 2010 г. представи "Дефицит", първия си пълнометражен филм, включен в Седмицата на критиката. Той също така е успешен актьор, известен с ролите си в "И твоята майка също" на Алфонсо Куарон и "Лошо възпитание" на Педро Алмодовар.

Уилям Дефо, който два пъти е номиниран за Оскар за ролите си във "Взвод" на Оливър Стоун и "Сянката на вампира", се е снимал в 80 филма, сред които "Гранд хотел Будапеща" на Уес Андерсън, "Последното изкушение на Христос" на Мартин Скорсезе, "Антихрист" на Ларс фон Триер и "Английският пациент" на Антъни Мингела.