Единствено зрителите у нас ще видят заедно "Мистерията на българските гласове" и "Georgian Voices", съобщават организаторите от АБА. Двата ансамбъла, изправяли на крака и оставяли без дъх зрители от 5 континента, ще представят изключително богата програма с най-популярните български и грузински фолклорни песни.

Концертът ще е на 5 декември от 20 часа, а билетите се разпространяват в мрежата на Евентим.

Женският народен хор "Мистерията на българските гласове" с диригент професор Дора Христова отдавна се е превърнал в една от емблемите на българската национална идентичност. През 1990 година хорът е удостоен с голямата американска награда за музика "Грами", два пъти е носител на наградата "Кристална лира", номиниран е от Международната федерация на хоровете за културен посланик в страните от Европейския съюз. "Мистерията на българските гласове" има съвместни проекти с американския квартет Кронос, Ванеса Мей, Боби Макферин и Кристофър Тин.

Националният грузински мъжки хор "Georgian Voices", създаден преди 15 години, черпи вдъхновението за репертоара си от грузински фолклорни композиции, датиращи стотици години назад във времето. По думите на създателя на хора Анзор Еркомаишвили, който е избрал 9-те певци след внушителен кастинг, хорът се радва на международни успехи и награди именно заради уникалната симбиоза между вековни традиции и съвремененни аранжименти. "Georgian Voices" са работили с Боби МакФерин, Кети Мелуа, Take 6 и други.