Ще го открие Мис Австрия Юлия Фурдеа, която след това ще се завърти като дебютантка в шеметен валс със своя танцов партньор Николаус Чернин, съобщиха от Бюрото за връзки с Община Виена.

Вижте снимки на Юлия >>

Организаторите са се погрижили за приятни изненади на гостите - луксозни сладкиши като подаръци за дамите, безплатни шоколадчета, портокалов сладолед в сладоледения салон и специални карнавални понички на изпроводяк. Сред нововъденията са инсталираната във вестибюла изключително красива зимна оранжерия с портокалови дръвчета, евкалипт, мъхове и папрати. Цветята, с които е украсена балната зала тази година, са лилии.

Балът на баловете в разкошната сграда на Виенската държавна опера си е спечелил славата на място, където се срещат известни личности от всички области на живота от цял свят. Първият бал с това име се е състоял през 1935 г., но традицията е много по-стара. Първите виенски балове се провеждат още по време на Виенския конгрес 1814-1815 г. - не в сградата на Виенската опера, но пък с участието на нейни артисти. С годините балът се е превърнал в обществено събитие от най-висока класа.

В балната нощ всичко се върти около валса и музиката е задължително в такт три четвърти. 186 двойки дебютанти - дамите в бяло, а кавалерите в черно - очакват с нетърпение своето официално "въвеждане във виенското общество". За всички други вечерта остава незабравимо преживяване в храма на музите в центъра на австрийската столица.