Учителят дава душа, както Бог дава живот. Смятам, че много от моите ученици са извънредно достойни да бъдат мъже на годината, а учебният час е само повод да им кажа някои неща, които са много по-важни от всички физики и математики взети заедно", каза Теодосиев минути преди да получи наградата.

Конкурсът се организира за седма поредна година от "Дарик радио" и целта му е да отличава успешни български мъже, които са се доказали през изминалата година. Учителят по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев получи 68.8% от вота на гласувалите.

Вижте снимки >>

"Сигурен съм, че в България има много достойни хора. Все пак добрата новина е, че има ориентация към духовните ценности и това само по себе си е европейска ориентация", каза още Теодосиев, цитиран от БГНЕС. Според него силата и мъжеството не се постигат с мускули, а с много труд и мозъчни гънки.

Наградата в категорията "Легенда" получи журналистът Петко Бочаров. Най-стилен мъж пък стана собственикът на футболния клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев, а филмът "Съдилището" под режисурата на Стефан Командарев, донесе на целия актьорски и технически състав приза за Най-добър кино екип.

Водещата на новините на bTV Лиляна Боянова бе наградена в категорията "Мис TV чар".