За срещата с фотографите на Лазурния бряг Никол Кидман облече непретенциозна рокля с шарки на паун от "Диор". Актрисата се появи със свободно пусната коса. На лицето си бе сложила само фон дьо тен, спирала за мигли и лек гланц. Никол бе ослепителна и на червения килим в творение на "Келвин Клайн" с пищна пола "балерина".

Вижте Никол в Кан >>

Кидман гостува на фестивала с няколко забележителни проекта. Тя представи пред медиите един от тях - кинотворбата на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос, психологическия трилър "Убийството на свещения елен" с Колин Фарел.

"Аз съм на такъв етап от живота си, в който трябва да играя пред камерата като 21-годишна дебютантка", каза Кидман на пресконференция.

"Все още си оставам бунтарка, не обичам конформизма и съм готова на всякакви рискове", допълни актрисата.

Вторият филм с участието на австралийката е "Хепиенд", дело на режисьора Михаел Ханеке. Австрийският кинодеец има амбицията да спечели с тази лента рекордна за кинофестивала в Кан трета "Златна палма".

Кидман си партнира с Фарел и в третата лента с нейно участие, представена в Кан. Тя е под режисурата на София Копола и е озаглавена "The Beguiled".